Много хора обичат да комуникират и да се любуват на

...
Много хора обичат да комуникират и да се любуват на
Коментари Харесай

Птици, с които съжителството е тихо

Много хора обичат да споделят и да се любуват на птичето царство, само че шумотевицата и крякането на някои типове не е за всеки.

Ако смятате да осиновите птичка, която да споделя покоите ви безшумно, изберете тип, който е едва вокален.

Тук ще изброим пет типа, които ще са подобаващите за вас. Макар и да не са безмълвни от самото начало, както всяка птица, те ще съблюдават границите на търпимите децибели.

1. Сипки и канарчета

Тези дребни пиленца имат по-тънки гласове, правейки ги идеалната алтернатива за фенове на тишината. Склонни са да издават слаби бръмчащи звуци денем, което рядко предизвиква неспокойствие от хората, защото силата на звука е ниска и самото звучене не е неприятно. Като бонус с птичките идват и дребният размер, което спомага за сместването им в по-тесни пространства и по-лесно разчистване. В диетата на пернатите се включват семена, които постоянно обичат да разпръскват на всички места.

 Птици

2. Малък дългоопашат папагал

Ако типът на папагалчетата ви се харесва, само че желаете по-компактни размери, тогава това е вашата алтернатива. Те спадат към фамилията на папагалите, както ще видим по външния тип. Имат и дарба да приказват, както по-големите си родственици. Една от значимите разлики с огромните папагали е физическата им неспособност да пищят със същите честоти. Лесно е да бъдат научени да приказват, сложната задача обаче е да бъдат чути, защото имат доста тихи гласчета.

3. Врабчови папагали

По всички категории тези птичета са истински папагали, само че както и другите дребни папагалчета, не могат да пищят и стържат както другите. Симпатичните им чуруликания са едвам доловими за човешкото ухо, като е мъчно да разстроят даже най-чувствителните на звук човеци.

 Птици

4. Корела

Според желанията някои хора търсят птица с по-големи размери от сипка или канарче. Корелата е красива птица, която от време на време експресира нараснала вокализация, само че несъмнено е по-тиха от същинските папагали. Ако нямате срещу мъничко чуруликане, подсвиркване и къткане понякога, това е идеалната птица за вас. Оказва се, че известността на Корелите като домашни любимци е добре обоснована – те са извънредно занимателни, съблюдават тишина и могат да бъдат научени на диалект.

5. Сенегалски папагали

С размерите си до 25 сантиметра сенегалския папагал спада в категорията птици със междинен размер. Те са изключително тихи, макар че имат способността да вокализират и приказват. Вероятността да пищят и стържат е дребна, в съпоставяне със истински папагал. Колкото и необичайно да е, те нямат инстинкта за мощно звукопроизвеждане, което се среща у доста птици.

Никоя птица не съблюдава цялостна тишина

Бъдете наясно, че в природата на птицата не участва способността ѝ да е изцяло безмълвна. Те са извънредно обществени същества и това е методът им на държание и оцеляване.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР