Много хора не обичат да гладят, особено когато имат дрехи

...
Много хора не обичат да гладят, особено когато имат дрехи
Коментари Харесай

Перфектно изгладени дрехи без да полагаме специални усилия – ето как!

Много хора не обичат да гладят, изключително когато имат облекла в дрешника си, от които премахването на гънките не е лесна работа. Вместо да сменявате дрешника си или да избягвате обичаните си материи, по-добре е да се доверите на препоръките ни - те вършат гладенето по-лесно, в сравнение с си мислите.

Правилната температура
Как по-бързо и ефикасно да гладим облеклата!
Напръскайте с вода облеклата, преди да гладите Ако има намачквания, които ви е мъчно да изгладите, напръскайте с вода и по-късно изгла...

Преди да започнете да гладите, изберете подобаващата температура. Първо погледнете етикетите и проверете рекомендациите на производителя. В случай на смесени материали, постоянно избирайте най-ниската посочена температура. Ако няма етикет и не сте сигурни каква е вярната температура, не забравяйте да тествате върху малко парче плат (за предпочитане такова, което не е на очевидно място, защото постоянно има риск да изгорите леко тъканта).

Изборът на вярната температура е половината от борбата. Някои ютии се нагряват постепенно - колкото по-силни са, толкоз по-кратко ще бъде времето за загряване. Дайте им малко време, тъй като с изключение на извън, и водата вътре също би трябвало да се загрее. Има хора, които вместо да чакат ютията да доближи оптимална температура, незабавно стартират да я употребяват. За страдание по този начин няма да извършите нищо. Колкото и да търкате, блузата отново ще бъде смачкана.

Чиста вода за ютията                                             

С каква вода да напълните резервоара? Най-доброто решение е да употребявате чешмяна вода, тъй като е естествена, не съдържа багрила или минерали, които могат да повредят облеклата или да износят ютията.

Ако водата на чешмата е твърда и е с варовик, смесете я с деминерализирана или дестилирана вода. Те нормално защищават ютията от варовик.
Трикове за съвършено изгладени облекла
Гладенето мъчно може да се назова прелестно развлечение. Затова събрахме за вас 5 най -добри лайф хака, които ще ви оказват помощ да улесните...

Подходящата страна за гладене

Черните и тъмните облекла се гладят най-добре отвътре, с цел да не избледняват цветовете. Фините материи също се гладят от противоположната страна. Можете да извършите същото и с коприна - тогава гънките се отстраняват по-добре. Трябва обаче да внимавате, тъй като в противоположен случай коприната губи част от блясъка си.

Преди да започнете да гладите кадифени облекла, навлажнете тъканта от противоположната страна и тогава започнете да действате. Вълнените платове се гладят през парче различен плат, с цел да не ги увредите.

Закачалки и щипки

Дрехите, както след пране, до момента в който са още мокри, по този начин и след гладене, би трябвало да се закачат на окачалка. Благодарение на това ще избегнем ненужните гънки.
Спрете да гладите спалното си долни дрехи! Вижте за какво
Спрете да гладите спалното си долни дрехи, тъй като това може да се отрази на цялостното ви здраве.  Или най-малко по този начин настояват английски академик...

Окачването на мокри облекла на закачалки не е изключително известно, само че е превъзходен метод да улесните гладенето. Дрехите са вярно опънати, а част от гънките, основани при пране, ще се обтегнат. Направете същото и с към този момент изгладените облекла, като ги закачите на окачалка една по една – можете да сте сигурни, че работата, която свършите, няма да отиде напразно.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР