Много хора наричат тироксина „хормонът на хармонията“. Именно онези късметлии,

...
Много хора наричат тироксина „хормонът на хармонията“. Именно онези късметлии,
Коментари Харесай

Тироксин – хормонът на хармонията

Много хора назовават тироксина „ хормонът на хармонията “. Именно тези късметлии, които го създават непрестанно, като по часовник, имат дарбата да ядат всичко когато и да е на деня и да не натрупват непотребни килограми.Този хормон е един от главните участници в метаболитния развой.

Тироксинът се синтезира в щитовидната жлеза и оказва помощ за ускоряването на метаболизма. Чудили ли сте за какво някои хора могат да ядат каквото си желаят в големи количества и не напълняват? При естественото наличие на този хормон в кръвта проблемите с наднорменото тегло не ви преследват и той поддържа освен тялото, само че и мозъка в добра форма.

Производството на тироксин непосредствено зависи от количеството йод в щитовидната жлеза. Няма ли йод – няма и тироксин. А без този хормон нямате стройна фигура и положително въодушевление.

При липса на тироксин ставаме летаргични, не решаваме с възторг новите задания. Тялото има задължението да обезпечава естествени равнища на „ храна “ за мозъка, сърцето и белите дробове, а при ниско съществуване тироксин се понижава и мотивацията за осъществяване на спорт и умствена активност. Смята се, че хората с недостиг на тироксин стават по-емоционални, настроението им постоянно се трансформира, изпитват честа отмалялост, даже след сън и отмора.

Спортните действия отиват доста обратно в листата ни с цели, а вследствие на това се оказваме с наднорменото тегло. Също по този начин неналичието на тироксин може да докара до проблеми със зачеването. Това се назовава хипотиреоидизъм, само че се лекува. В множеството случаи се предписват медикаменти със наличие на йод, както и интензивна терапия с тироксин.

В случай, че се окажете с тироксин в остатък, тежестта понижава, само че положението също може да докара до съществени здравословни проблеми. Сърдечната периодичност е нарушена, появява се бодърствуване, по-нервни сте и губите централизация по време на работа. Плюсът на всичко това, е че имате отличен вкус и можете да „ ядете слон “, а това не въздейства на фигурата ви. „ Такъв човек е късметлия “ – ще кажат множеството дами. „ Хипертиреоидизъм “ – ще кажат лекарите. Да, уви, това е заболяването и всичко би било наред, в случай че остатъкът от тироксин не караше щитовидната жлеза да работи с неистови темпове, което води до ранна поява на бръчки и по-бързо остаряване.

При хипотиреоидизъм щитовидната жлеза създава прекомерно малко Т4 и метаболизмът се забавя. Това може да докара до следните признаци:
муден сърдечен темп отмалялост забавено мислене меланхолия качване на тегло запек болки в ставите и мускулите суха кожа нетърпимост към мраз
При хипертиреоидизъм щитовидната жлеза създава прекалено много Т4 и метаболизмът се форсира. Това може да докара до следните признаци:
ускорено сърцетуптене нараснал риск от проблеми със сърдечния темп тревога или нервност усложнения със съня намаляване трептене чести изхождания или диария изпотяване и нетърпимост към топлота
За лекуване ще би трябвало да посетите доктор, който да ви изпрати на кръвен тест за TSH и антитела към TPO. Този разбор е много комплициран, а за приемането на резултати са нужни най-малко 2 дни, а в продължение на 3 дни след осъществяването му, е належащо да се въздържате от всевъзможни спортове, пушене и алкохол.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР