Много хора мислят, че е лошо да пият вода по

...
Много хора мислят, че е лошо да пият вода по
Коментари Харесай

9 неща, които се случват с тялото ви, когато тренирате и не пиете достатъчно вода

Много хора мислят, че е неприятно да пият вода по време на и след подготовка. Но учените и професионалните спортисти мислят противоположното: не би трябвало да лишавате тялото си от вода.

Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че не пиете задоволително вода:

1. Това способства за стареенето на кожата

Доказано е, че спортът има подмладяващ резултат върху кожата ни. Благодарение на кръвообращението, клетките на кожата се обогатяват с О2, производството на колаген се усилва и бръчките стават по-малко. Нашето тяло се нуждае от вярното количество течност, с цел да помогне на кръвта да циркулира добре.

2. Губите вода, а не мазнини

Някои хора считат, че в случай че не пият вода по време на подготовка, ще отслабнат по-бързо. Да, ще видите резултата незабавно след подготовка. Но вие не губите непотребните мазнини, а губите вода. И незабавно щом пиете вода, всичко ще стане същото.

Липсата на вода не ни разрешава да горим мастните кафези дейно. Нормалната циркулация на кръвта, която обогатява клетките с О2, не е допустима заради дефицита на вода.

3. Токсините остават в тялото ни

По време на физическите извършения тялото ни се отървава от токсините посредством кръвообращението и тежкото изпотяване. Но в случай че не осигурите на тялото си задоволително вода, изпотяването няма да бъде толкоз интензивно и множеството отрови ще останат в тялото ви.

4. Ефективността на тренировките понижава
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР