Много хора имат склонност да се увличат в клюкарстване, без

...
Много хора имат склонност да се увличат в клюкарстване, без
Коментари Харесай

4 грозни истини, които клюкарстването разкрива за нас

Много хора имат податливост да се увличат в злословене, без даже да се усещат, че го вършат. На нас ни е мъчно да разграничим по кое време просто описваме някаква история и по кое време клюкарстваме. Истината е, че когато приказваме отрицателни неща зад тила на човек, ние постоянно клеветим името му под някаква форма, което си е тип грях, написа tialoto.
Особено доста съгрешаваме, в случай че се държим благо с този човек – доста по-добре е, в случай че не харесваме някого да му покажем отрицателното си отношение, без ненужно двуличие.
Ето и четири грозни истини, които клюкарстването разкрива за нас:
1. Разкрива нашата надменност
Много хора имат лъжливо възприятие на предимство над другите. Те откровено имат вяра, че са по-добри, по-умни, по-успешни и т. н. от избран човек или избрани хора. Когато клюкарстваме за грешките на другите, ние в действителност се успокояваме, че сме доста по-добри персони и че нашите неточности са доста по-невинни. Истината е, че даже един обикновен коментар от типа „ Съседката не готви за фамилията си, а разчита на храна за у дома “ разкрива горчивата истина, че малко или доста, или завиждаме на тази съседка, или че се държим прекомерно горделиво.
2. Разкрива, че се опитваме да изглеждаме по-добре за сметка на различен
Ако разпространяваме злословия за избран човек, пробвайки се да го злепоставим тъй че ние да изпъкнем пред избрани хора, то това единствено демонстрира, че и ние сме човешко създание, цялостно с дефекти. Не използвайте нечие непознато злощастие, неприятен избор или груба постъпка, с цел да покажете какъв брой повече дефекти има този човек от вас самия. Не се знае дали този опит няма да се върне към вас като бумеранг след време.
3. Разкрива нашата неустановеност
Когато клюкарстваме, ние значително демонстрираме, че не сме сигурни от изборите си в живота, както и че се съмняваме в нашата лична еднаквост. Всеки човек си има друг житейски път. Това, че някой е по-различен от нас и че гледа на живота под различен ъгъл, не значи че той е по-лош. Човек не би трябвало да съди другите прекомерно сурово, тъй като всеки си има друга истина за нещата. По-скоро ние би трябвало да се стараем да достигнем своята лична истина, тъй че да се усещаме комфортно в кожата си.
4. Разкрива нашата пренебрежителност
Няма какво да се лъжем – клюкарстването демонстрира двуличие и пренебрежителност, на първо място. В някои случаи даже приказва по тази причина, че човек е злорад, злопаметен и не изключително добър. Затова идващия път, когато решите да споделите някакъв отрицателен коментар или пикантна история по отношение на даден човек, само че зад тила му, замислете се за същинските си претекстове да го извършите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР