Много хора харесват стайни растения, защото внасят цвят, свежест и

...
Много хора харесват стайни растения, защото внасят цвят, свежест и
Коментари Харесай

6 растения, които не обичат честото поливане

Много хора харесват стайни растения, тъй като внасят цвят, прохлада и живот на всяко помещение. Разбира се, има доста проучвания, които пък потвърждават, че прекарването на време към растения има както душевен, по този начин и физически изгоди. Но не всеки се оправя добре със задачата да се грижи за своите саксийни другари. Добрата вест е, че в действителност има доста стайни растения, които не държат да ги поливате постоянно. Така че, в случай че ви се постанова да пътувате със седмици, тези домашни цветя ще употребяват личните си запаси, с цел да оцелеят.
1. Змийско растение

С поразителната си форма и здрава структура, змийските растения наподобяват ужасно във всяка стая. И несъмнено не обичат да са мокри. Пипнете с пръст и вижте дали почвата е суха. Ако е по този начин, изчакайте още един ден. Обикновено се нуждаят от вода на всеки 10 дни, само че ще оцелеят и над месец, в случай че инцидентно ги забравите.

2. Потос

Ако търсите сухолюбиво растение, потос е за вас. Това цвете се предлага в доста разнообразни разновидности и обича да изсъхва изцяло сред поливанията. Обикновено му е задоволително, в случай че го поливате един път седмично.

3. Филодендрон

С повече от 400 разновидности, има няколко типа филодендрони, в които ще се влюбите. Стъблата им се релсовидни, а листата - необятни и двуцветни. Обичат сухата почва, тъй че проверявайте през 10-12 дни.

4. Юка

Това е дребна палма, чудесна за начинаещи, тъй като родом е от пустините. Тъй като корените са му по-обемни и има потребност от по-голям саксия, проверявайте с дървена съчка - в случай че почвата полепне, изчакайте няколко дни и проверете още веднъж.

5. Алое

Този сукулент пораства навън в топъл климат, само че е и ужасно стайно растение. Подобно на своите родственици, алоето задържа вода в листата и стъблата си, тъй че би трябвало да поливате единствено когато е в действителност изсъхнало - на две до три седмици.

6. Бромелиада

Тези екзотично изглеждащи растения станаха по-популярни през последните години поради атрактивните си модифицирани листа. Те не обичат да са мокри, тъй че поливайте на всеки две до три седмици.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР