Много хора дълго време не могат да заспят през нощта

...
Много хора дълго време не могат да заспят през нощта
Коментари Харесай

Техника за бързо заспиване

Много хора дълго време не могат да заспят през нощта и мислят за вечността. Или за мухата на тавана. Съществува специфична техника на дишане, която разрешава да заспите за няколко минути. Тя изисква дълги и непрекъснати тренировки, с цел да тялото да създаде рефлекса на успокоението. Дори и при начинаещите обаче техниката ще помогне да се понижи напрежението и да се редуцира времето за заспиване.

За да започнете, поставете върха на езика си на небцето, върху издатината на горните предни зъби. След това, със затворена уста, вдишайте през носа, броейки до 4, задръжте дъха си в продължение на 7 секунди и по-късно издишайте шумно със пронизителен тон за 8 секунди.  Следете деликатно за езика – той постоянно би трябвало да бъде на място. Без спиране повторете упражнението няколко пъти.

При тази техника скоростта на дишане не е значима, значимото е да запазите съотношението на стадиите – 4:7:8.

Вдишайте в продължение на 4 секунди

Задръжте дъха за 7 секунди

Издишайте 8 секунди

Ефектът на релакс и покой освен това упражнение с времето и практиката доста ще се покачва.

Д-р Андрю Уейл, професор и създател на бестселъри, споделя, че с цел да има най-голяма изгода от тази техника, е належащо да се прави минимум два пъти дневно в продължение на осем седмици. Месец след началото на тренировките упражнението би трябвало да се организира в осем повторения.

Техниката се употребява за понижаване на напрежението, тревогата и даже желанието за пушене и да се яде нездравословна храна. Следващия път когато нещо ви разстрои, спрете за миг, отпуснете се, изпълнете упражнението и тогава реагирайте на обстановката. Ще бъдете сюрпризирани от своето успокоение и изясненост на мисълта. Както към този момент бе упоменато, техниката оказва помощ и за бързо заспиване нощем.

Причините за сходен резултат са елементарни. Както знаем, при неспокойствие дишането ни се учестява, а честото и незадълбочено дишане може да провокира възприятие на стрес. Кислородът, несъмнено, е нужен съставен елемент за крепко тяло и разум, само че е значимо и КАК дишаме.

Макар техниката да изисква време и упражняване, в случай че сте подготвени да посветите единствено минута дневно, с цел да се упражнявате, ще се изненадате какъв брой елементарно е да контролирате прочувственото си положение.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР