Много голяма победа записа младежкият национален отбор на Европейското първенство

...
Много голяма победа записа младежкият национален отбор на Европейското първенство
Коментари Харесай

Голяма победа за България над Чехия след трилър с продължения

Много огромна победа записа младежкият народен тим на Европейското състезание за 20-годишни в Скопие. Тимът ни навакса 11 точки пасив единствено в последната четвърт, с цел да стигне до продължение против един от любимците за купата на Европейското състезание в Скопие – Чехия, а по-късно и да го победи със 104:102 в същински трилър.

" Лъвовете " даже водеха с 90:88, само че със сирената чехите съумяха да изравнят, с цел да се стигне до добавено време. Драмата можеше да е цялостна 2 секунди преди края на продължението, когато чехите пробваха да хитруват и при осъществяването на фаул стреляха в таблото, с цел да заловен битката и да имат късмет за нови две точки, само че номерът не мина и успеха пристигна за българите. Двата тима демонстрираха добра пукотевица от отдалеченост – към 50% успеваемост, чехите се бореха по-добре, само че българите играха по-комбинативно и допускаха по-малко неточности.

Нов доста ефективен мач изигра Кръстомир Михов, който се обрисува като топ-реализатор за отбора ни. Гардът на Академик Пловдив наниза 27 точки за триумфа. Капитанът Георги Герганов също бе на равнище с 24 точки, 5 битки и 4 асистенции. 14 точки записа Иван Спиров, а 10 – Константин Костадинов.

Днес българите срещат Словакия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР