Много футболисти решават да се откажат от футбола преди да

...
Много футболисти решават да се откажат от футбола преди да
Коментари Харесай

Да подпишеш нов договор на 50

Много футболисти вземат решение да се откажат от футбола преди да навършат даже 35 години. За японския състезател Казуйоши Миура тези правила не са налице.

50-годишният деец подписа нов контракт с сегашния си клуб - " Йокохама ", намиращ се във второто ниво на Япония. Сделката значи, че нападателят ще стартира своя 33-ти сезон в кариерата, която стартира в бразилския " Сантос " през 1986г.

За толкоз доста години японецът е минал през 15 клуба на 4 континента. Футболистът е и един от най-известните в Япония, като е изиграл 89 мача за страната си, а 139-те гола в японската " Джей Лига " го трансформират в шестия най-резултатен състезател в шампионата.

Дългата кариера на Миура е повече от любопитна. На 15 той напуща Япония в посока Бразилия, с цел да следва своята футболна фантазия. Моментално е притеглен от " Сантос ", където прави и професионалния си дебют на 19, четири години откакто е взет от юношите. След като напуща отбора, Казуйоши прекарва 3 сезона в бразилското състезание, което е последвано от връщане в родината и ново предизвикателство: Европа.

На Стария континент именитият японец се играе с къси паузи в " Дженоа " и " Динамо " Загреб преди да отиде още веднъж в Япония. Приключенията на Миура надалеч не завършват - играчът за къс интервал от време пази цветовете на австралийския " Сидни ".

На 38 години през 2005г. ветеранът подписва с " Йокохама " наново, изигравайки над 200 срещи до ден сегашен.

Дали това се обрисува да бъде последният контракт на играча - единствено времето ще покаже.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР