Много функции, които са били познати от години или десетилетия,

...
Много функции, които са били познати от години или десетилетия,
Коментари Харесай

Една по една изчезват познати функции в съвременния автомобил

Много функционалности, които са били познати от години или десетилетия, изчезват без доста звук една по една в актуалните коли. Главните измежду тях са механичните предавателни кутии, CD плейърите, аварийните гуми, физически бутони и копчета, ръчните спирачки, даже и системите за запалване с железен ключ.

Повечето от това се дължи на бързото развиване на цифровите технологии и функционалностите за свързване през последните две десетилетия. Интересен миг обаче e че някои производители не натъртват толкоз мощно върху създаването на сензорни екрани в колите, с цел да подобрят сигурността и да понижат разсейването.

Изчезването на тези функционалности е съвършена проява на променливата и динамична природа на автомобилния пазар и нововъведенията за посрещане на потребителските условия в все по-силно цифровизиране на света към нас. В света на модерните коли и камиони, някои дългогодишни функционалности тихомълком, само че несъмнено изчезват. Някога общоприетоо съоръжение или мечтани варианти, тези продукти в този момент са изместени в историческите книги, защото технологиите и нововъведенията непрекъснато ни тласкат към бъдещето.

Много от тези функционалности претърпяха фрапантни и бързи спадове през последните 5 до 10 години, до момента в който някои останаха настрана в продължение на десетилетия. Като проучваме наличните данни, можем да покажем какъв брой всяка функционалност е била доста известна, само че към този момент даже не се мисли за нея през 2024 година

В същото време намаляването потреблението на някои типичен до момента характерности на автомобила е отражение на софтуерния прогрес, регулаторните стандарти и постоянно желанията на потребителите в автомобилната промишленост. Докато някои може да пропущат доста от тези познати функционалности, други възприемат преимуществата на нововъведенията и напредъка.

Изчезването на тези характерности на автомобила акцентира динамичния и постоянно неустойчив темперамент на автомобилния пазар. Някои функционалности в колата напреднаха прекомерно надалеч и бързо, като сензорните екрани, паркинг-спирачката би трябвало да бъде съвсем напълно електронно ръководени до 2030 година, до момента в който ръчните трансмисии към момента имат някакви позиции с помощта на хот и спортните коли и в някои случаи на пазара на суперавтомобили. Но надали CD плейърите да се върнат в миналото, защото физическите носители изчезват с ускорени темпове в нашия съвременен цифров свят. Въпреки че в музикалната област се следи възобновление на грамофоните и плочите за тях.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР