Много фактори влияят върху здравето на бъбреците, включително наследственост, аномалии

...
Много фактори влияят върху здравето на бъбреците, включително наследственост, аномалии
Коментари Харесай

Защо супите могат да навредят на бъбреците

Много фактори въздействат върху здравето на бъбреците, в това число приемственост, аномалии в развиването на този орган, парещ климат, непълен банкет на течности и даже погрешен  хранителен режим. Всички тези фактори водят до увреждане на този значим орган в друга степен.

Нефрологът  и диетолог Анна Коробкина описа в изявление кои от известните храни могат да доведат до образуването на камъни в бъбреците.

Според експерта, развиването на заболяването се въздейства от несъразмерния възторг в потреблението на богати рибни или месни бульони и супи. " Възрастните хора считат, че би трябвало да употребяват най-вече бульон, сварен от кости. Оказва се, че това не е правилно. Този бульон е той нездравословен. Храните, съдържащи огромно количество пурини, водят до формиране на камъни в бъбреците ", изясни Коробкина. Думите й са представени от Nation News.

Освен това, несъразмерната консумация и на други храни може да провокира образуването на камъни в бъбреците. Такива могат да бъдат месни артикули като слами и наденички, както и спанак и киселец. " Солта на оксаловата киселина и мононатриевият глутамат, подобрители на усета, са нездравословни за бъбреците ", заключава нефрологът.

Бъбречните камъни са постоянно срещани. Много нефролози също считат, че неправилната диета нормално е причина за проблеми с бъбреците. Те споделят храни, които могат да повлияят отрицателно на здравето на бъбреците. Храните, наситени с скотски мазнини, изобщо не се предлагат за консумация при хора с проблематични бъбреци. Прекаляването със захар и сол също не е целесъобразно. Те предизвикат образуването на калциеви камъни в бъбреците.

Колкото и чудно да звучи, специалистите назоваха напълно непредвиден хранителен артикул като нездравословен за бъбреците. Става дума за грейпфрута и сока от него. Той е потребен в лимитирани количества, само че когато прекалите, ще се отрази на здравето на бъбреците. Медиците припомнят, че това важи с цялостна мощ и за използването на витамин С.

Освен че болните бъбреци заплашват цялостното положение на организма, бъбречните рецесии са едни от най-силните мъчителни положения. Някои камъни в бъбреците се разграждат сами, само че окасалатните са рискови, тъй като са устойчиви и с цел да се отървете от тях, в множеството случаи се постанова интервенция.

За да не се стига до сходни неприятни обстановки, по-добре е да не се фиксираме върху потреблението на съответни храни, а да заложим на богатото многообразие в хранителния режим.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР