Много е вероятно отказът на Полша да снабдява Киев с

...
Много е вероятно отказът на Полша да снабдява Киев с
Коментари Харесай

Давещият се човек на Европа. Украйна е способна да завлече със себе си и най-сериозните си съюзници

Много е евентуално отводът на Полша да доставя Киев с оръжие да е начало на края - скоро може да се наложи Киев да седне на маста за договарянията

Полша повече няма да доставя Украйна с оръжие и ще се концентрира върху личната си отбрана. Това съобщи през вчерашния ден - часове откакто Варшава прикани украинския дипломат поради следващата замяна на обиди поради блокираната продукция пшеница. В продължение на година и половина точно Полша беше най-сериозния покровител и бранител на Киев, а случилото се през вчерашния ден несъмнено е в контрастност на досегашната позиция на страната.

Решението на Полша да спре да праща оръжия към Украйна маркира различен значим аспект - фактът, че така наречен „ единен Запад ” наподобява към този момент не е толкоз единен. А времето, в което Варшава разгласи края на поддръжката, е допустимо най-неподходящо за Зеленски. Той през днешния ден дойде в Белия Дом на аудиенция с Джо Байдън.

Редица анализатори към този момент започнаха да разясняват, че е доста допустимо решението на Маравиецки да маркира началото на края. Една евентуална догадка е, че до края на актуалната година има късмет договарянията за мир сред Киев и Москва да стартират. Както е ясно, първото изискване, което от Кремъл слагат за това, е Зеленски да се откаже от претенциите си към Крим и от завладените до този миг територии в Донбас - нещо, което в случай че западната поддръжка за Украйна продължи, от кабинета на президента в Киев в никакъв случай няма да се съгласят. Но когато най-големият европейски спонсор на военното дело и де-факто съдружник се откаже от поддръжката си - картите се обръщат.

П оследните 48 часа маркираха може би най-сериозния срив в връзките сред Полша и Украйна от началото на войната. Това се дължи на обстоятелството, че Варшава от съвсем месец приготвя сериозна акция, с която цели възбраната на износа на зърно от Украйна към Европейски Съюз да бъде удължена.

Както и у нас, и там зърнопроизводителите са недоволни по същите аргументи. Те упорстват пазарът да не бъде заливан с евтина украинска пшеница. Нещо повече - на 15 октомври в Полша предстоят парламентарни избори, което значи, че политиците там са в разгара на акцията си, а миналата атмосфера на про-Киевска реторика е фрапантно заменена. До такава степен, че сравненията, които редица полски политици вършат за Украйна, са, че тя е „ давещ се човек ”. :

„ Полските водачи съпоставиха Украйна с давещ се човек, който наранява спасителя си и заплшаиха, че ще удъжат възбраната за импорт на артикули от там. Междувременно президентът Владимир Зеленски изрази мнението си, че страните, които не разрешават вноса, оказват помощ на Русия ”.

Полският президент също не остана безразличен. , в което бе изненадващо прям, Анджей Дуда съобщи, че „ Украйна е давещ се човек, който се хваща за всичко, което има. Давещият се човек е ужасно рисков, кадърен да те дръпне надолу към дълбините. Да удави спасителя ” , сподели той.

Междувременно Ню Йорк Таймс излезе с в действителност изненадващо свое следствие, където екип от публицисти доближава до заключението, че ракетата, паднала върху и умъртвила над 15 индивида, е... изстреляна от територия, която е под контрола на Украйна. В дългото следствие са оценени фрагменти, на които ясно се вижда отражение на ракета в ламарините на паркирани коли. :

„ Събраните доказателства, оценени от Ню Йорк Тайсм, измежду които фрагменти от ракетата, сателитни фотоси, свидетелски показания и изявления в обществените мрежи, съществено сочат, че пагубния удар е нанесен от украинска ракета въздух-земя, изстреляна от система БУК, евентуално простъпка уцелила пазара ”.

Доскорошният същински съдружник на Украйна с всяка една обява в лицето точно на .

В свое изказване Михайло Подоляк - консултант на Зеленски, съобщи, че „...съмненията за това, че Русия е взела участие в офанзивата... се дължат на растежа в теориите на конспирацията ” . Въпреки че дупките, породени от детонацията и откритите на мястото фрагменти са аналогични на тези, породени и били част от ракета 9М38, която се изстрелва от БУК системите за противовъздушна защита, каквито употребяват и руснаците, и украинците.

Това, несъмнено, слага въпроса какъв брой от офанзивите по цивилни цели, за които Русия от началото на войната отхвърля изрично, са достоверни, а не дело на " заблудила се ракета ", както евентуално ще се окаже за случая с пазара в Константиновка.

В общи линии събитията, които сега се разиграват, са директно разследване на абсолютния неуспех на украинската контраатака, почнала в края на пролетта - през юни. Още преди няколко месеца излезе информация, че службите даже в Съединени американски щати знаят доста добре какво се случва на терен, само че избират да не осведомят властта в Белия Дом за всичко. По-скоро оповестяват информацията изборно. А напредъкът на контраофанзивата бе разказан от разнообразни „ уисълблоуъри ” като „ мощно пресилен ”. И обстоятелствата на картата демонстрират тъкмо това. За близо 3 месеца и половина украинските въоръжени сили съумяха да се похвалят с няколко завладяни дребни села, както и да покажат на няколко пъти разстрелът на невъоръжени съветски бойци в окопи.



Грозната истина е, че в този му тип спорът скоро няма да свърши. Но до момента в който Украйна на процедура към този момент няма жива мощ и прибягва безусловно до похищение на младежи от улицата, с цел да ги вкара в „ месомелачката ”, то в Русия, колкото и назадничава да е откъм военна технология, този проблем не съществува. Това означва, че едиственото, което на този стадий „ държи ” Украйна на фронта, е западната поддръжка. Подкрепа, която по всичко проличава, към този миг е почнала да се разрушава.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР