Много е вероятно наесен да има нови избори за кмет

...
Много е вероятно наесен да има нови избори за кмет
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Много е вероятно наесен да има избори за кмет на София

Много е евентуално наесен да има нови избори за кмет на София, съобщи пред Българска национална телевизия доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право.

Тя подсети, че административният съд постанови да се прегледат 10% от бюлетините от вота в столицата, при което се оказа, че при над 90% са открити нередности.

" В тези 10% от 1369 секции има разминаване над 90% сред записаното в протоколите и това, което има като данни в чували и флашки. Поради тази причина съдът е вължоил експертиза на специалистите да преброят безусловно всички протоколи в Столичнаjd община. Ако разликата сред първия и втория претендент на втория тур е над избрания брой гласове, оповестени от ОИК-София, то резултатът са нови избори. " - разясни събеседничката.

Доц Киселова не чака да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет.

„ Сагата в СОС може да продължи до края на мандата “, разяснява тя.

Според нея в ПП-ДБ-СС не са разбрали, че не е трябвало да се пристъпва към демонтиране на МОЧА – това е взривило желанието им „ в София да има анти-ГЕРБ ръководство “.

По абсурда с парцела на ул. „ Чаталджа “, в който са забъркани Асен Василев и Даниел Лорер, тя означи, че е шокиращо желанието да се водят каузи против проверяващи публицисти.

„ Не може да съдиш проверяващи публицисти за това, че изнасят информация от обществени регистри “, акцентира доц Киселова.

По думите ѝ, посланието на сходно държание е: „ Ние желаеме като сме във властта да не ни закачат. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР