Много е вероятно Александър Вучич да се е съгласил да

...
Много е вероятно Александър Вучич да се е съгласил да
Коментари Харесай

Евродепутатката Фон Крамон: Вучич използва срещата със Зеленски като оръжие за непризнаване на Косово

" Много е евентуално Александър Вучич да се е съгласил да се срещне с Володимир Зеленски основно за оказване на напън върху Украйна - оръжие против непризнаване на Косово. "

Така докладчикът на Европейския парламент за Косово - Виола декор Крамон, разяснява срещата сред президентите на Сърбия и Украйна в Атина.

Вучич акцентира, че Сърбия почита териториалната целокупност на Украйна и ще продължи да го прави, като направи паралел със случилото се със Сърбия през 1999 година

Той не пропусна опцията да каже, че Сърбия е поредна в отношението си към зачитането на териториалната целокупност на суверенни страни, а не " като някои ", които зачитат единствено териториалната целокупност на Украйна.

Сръбският президент разяснява и обстановката във връзка с Косово.

" Не мисля, че ще има промени в връзките на Украйна с Република Сърбия, зачитането на нашата териториална целокупност и ми се коства, че това е значима работа, която стои пред нас ", добави той, като по-късно се поправи: " Почти съм сигурен, че няма да има промени в отношението на Украйна. "

Докладчикът на Европейския парламент за Косово Виола декор Крамон обаче разказа тази среща като " напън на сръбския президент върху Украйна ".

Според нея става въпрос и за самобитна " договорка " сред тези двама публични представители, при която сръбският президент е оказал напън върху Зеленски.

" Надявам се, че Володимир Зеленски схваща политическия риск, който може да носи сходно съглашение. " - посочи тя. " Независимостта и стабилността на Косово са в интерес и на Украйна ", безапелационна еВиола декор Крамон. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР