Много е възможно главният прокурор да не си изкара мандата

...
Много е възможно главният прокурор да не си изкара мандата
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Рашков може да смени Гешев

 " Много е допустимо основният прокурор да не си изкара мандата и мястото му да заеме, примерно, или някой като него ". Това сподели пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и част от състава на партията " ИТН ", като по думите му ще е в листите на партията, които ще бъдат оповестени през днешния ден.

Той оцени дейностите на прокуратурата като от времето на Вишински (генерален прокурор на Съюз на съветските социалистически републики от времето на Сталин - б.р.).

Проф. Радулов акцентира, че в програмата на Има Такъв Народ е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и Министерство на вътрешните работи.

" За мен няма подозрение, че такова нещо е говорено. Това е езикът на ", сподели той в коментар на т.нар. канибалски скандал, изнесен пред медиите от министър, в който става дума за недоволство от предприемач за закани от някогашния министър председател Борисов. По думите на Радулов служебният министър на вътрешните работи огласява случая в медиите, тъй като няма доверие в прокуратурата.

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато поради дейностите на ръководещите.

" И Съединени американски щати, и Европейски Съюз са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в отчетите на Държавния департамент на Съединени американски щати и на Европейската комисия по същите въпроси, които са разказани в решението по закона " Магнитски ".... Получава се куриоз - непознатите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, в сравнение с самото държавно управление ", съобщи проф. Радулов.

Той изказа прогноза за налагане на нови наказания от Съединени американски щати на още хора от България:

" Списъкът е огромен и ще се развива. Това, което чух е, че ги очакваме скоро, само че сигурно няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли ".

Експертът по национална сигурност съобщи, че " скоро ще се наложи да се направи инспекция в ДАНС ":

" Интересно е да се види какви каузи и по какви въпроси са работили те по съветска линия и за съветските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за " Турски поток ", който направихме в интерес на Путин. Нямаме потребност от такава ДАНС, тъй като това значи, че тя или е безпределно некомпетентна, или работи по непознати ползи, които са свързани с Русия и Путин ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР