Много е важно да имаме силен имунитет, особено през зимния

...
Много е важно да имаме силен имунитет, особено през зимния
Коментари Харесай

Трябват ви ябълка и корен от шипка, за да подсилите имунитета

Много е значимо да имаме мощен имунитет, изключително през зимния сезон, когато вирусите върлуват към нас. Как може да подсилите имунната си отбрана с национални средства? За задачата ви би трябвало ябълка и корен от шипка.

Ябълките съдържат доста витамини и приказката за тях и лекарите не е инцидентна. Ако хапвате по две ябълки дневно, това е задоволително, с цел да се пречистите от бактериите. Може да си хапвате ябълка даже преди да си легнете. Освен нея може да консумирате грейпфрут, който зарежда с сила и отстрани бактериите.
 Билката, която е същинска витаминозна бомба и би трябвало да пием постоянно! Билката, която е същинска витаминозна бомба и би трябвало да пием постоянно!
Всички пием този чудноват чай от деца и единствено миризмата му ни връща обратно в детството и ни кара да се усещаме по-уютно и по-спокойни. Но...

Чушките съдържат толкоз витамини, колкото лимоните. Хубаво е да ги консумирате сурови. Чемширът е потребно растение за бъбреците. Може да си приготвите чай от него, смесвайки 1 ч.л. в 450 мл вода. Нека ври пет минути, прецедете и пийте три пъти дневно преди хранене. Коренът от шипка също се притича на помощ при проблеми с бъбреците.

За да се предпазите от заболявания, би трябвало да си приготвите смес от корен от шипка. За задачата ще би трябвало да извадите коренче преди шипката да е цъфнала. Измийте го добре и накиснете във вода за едно денонощие. Може да извършите тинктурата с ракия – 100 г корен и 500 мл ракия. Ако вършиме със алкохол, използвайте 400 мл 70% и 100 мл дестилирана вода. Оставете буркана за 21 дни на мрачно, прецедете и използвайте по предопределение. Тази смес е със период на валидност от 3-4 години.

Шипката е извънредно потребна за целия организъм. Като билка нейните свойства се употребяват при лекуване на хеморагични диатези. Тя предизвиква функционалността на левкоцитите и кръвотворния уред. Има позитивно влияние при лекуване на кървава диария и маточен кръвоизлив. Може да се употребява при хепатит. Шипката предизвиква процеса на обмяна на веществата, усъвършенства храносмилателната активност, прави организма по-издръжлив и резистентен на вируси и бактерии. Премахва умората и усъвършенства мозъчната активност.

Може да употребявате корен от шипка при: уязвимост в краката, болежка в мускулите, високи равнища на албумин в кръвта, конвулсии, камъни в жлъчката и бъбреците, вагинално кървене, цистит, бурсит, болежка в ставите, артрит, ревматизъм, подагра.
 Защо е ВАЖНО да пием чай от ЯБЪЛКА всеки ден? Защо е ВАЖНО да пием чай от ЯБЪЛКА всеки ден?
Сезонът на ябълките е и ние би трябвало да се възползваме от всички изгоди, които можем да извлечем от вкусния и здравословен плод. Ако всек...

Важно е да се грижим за нашето здраве, а какво по-добро за задачата от национални предписания и билки. Плодовете, зеленчуците и билките са най-хубавия метод за подсилване на организма и повишение на имунната отбрана. Хранейки се вярно и приемайки съответните билки, може да помогнем да организма да се пребори в бактериите, да се пречисти и да бъде здрав. Със сигурност ще се чувствате доста добре през целия сезон, а и по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР