Много е важно да има уважение в политиката, защото то

...
Много е важно да има уважение в политиката, защото то
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Уважението в политиката се предава и на обществото

„ Много е значимо да има почитание в политиката, тъй като то се предава и на обществото и сред хората. Отговорността на политика е освен какви решения ще вземе, а по какъв начин това ще се отрази на живота на хората. Атмосферата в обществения живот е доста неприятна, отговорни за това са политиците ”. Това съобщи някогашният вътрешен министър и някогашен дипломат на България в Израел Румяна Бъчварова в ефира на.

„ Формулата за ротационно държавно управление е опция по добър метод да формираш непоклатимост и изясненост какво ще правиш. Имах опция да я видя и в Израел. Начинът, по който се конструира тази опция за образуване на държавното управление стартира от „ А ” и приключва до „ Я ”. Много неточности са насъбрани и при започване на март ние няма да знаем какво да вършим. На процедура в този момент нямаме ротационно ръководство, имаме постоянно държавно управление, чиито участници са се договорили да има някакви дейности. Ротационното държавно управление значи със закон всичко да е разказано ”, изясни Румяна Бъчварова.

Тя е безапелационна, че всяко едно ръководство дължи на гласоподавателите си гласност и неприкритост. Хората би трябвало да знаят какво се случва. „ За да има ротация, би трябвало настоящето държавно управление да подаде оставка, да има консултация с президента, който да връчи мандат на първата мощ и всичко да стане по Конституция ”, съобщи Бъчварова. 

„ В дипломацията знаците са доста значими, те са по-важни от време на време и от думите. Решенията, които взе България, са верни. България не може да си разреши да бъде подценявана, да се споделя, че е васална ”, съобщи Бъчварова във връзка решението на Мария Габриел да напусне срещата на ОССЕ в Скопие.

За войната на Израел с групировката „ Хамас ” тя сподели, че обстановката е комплицирана и евентуално скоро време няма да се върнат предходните спокойни дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg