Много е важно да бъде възстановен политическият диалог, важно е

...
Много е важно да бъде възстановен политическият диалог, важно е
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ: На прага сме на политическа криза

Много е значимо да бъде възобновен политическият разговор, значимо е за цялата страна, не за нас. Ако партиите нямат връзка между тях, ще изпаднем в обстановка на политическа рецесия, а ние сме пред политическа рецесия. Това сподели в предаването " 120 минути " на Тома Биков от ГЕРБ, който е определен за народен представител в 45-о Народно заседание от 24-и избирателен регион - София.

Според Биков, сме на прага на политическа рецесия.

" Тя може да откри своето решение след президентските избори, само че до тогава страната би трябвало да се ръководи от някого и би трябвало да има доста явен отговор на всички провокации, пред които е изправена страната, и в това би трябвало да взе участие и президентската институция ", разяснява Тома Биков.

Той сподели, че имат разнообразни разновидности за бъдещия кабинет, само че те би трябвало да бъдат обсъждани с възможните им сътрудници.

Изказването на премиера Борисов, че е подготвен да даде 10 дежурни депутати, които да поддържат Слави Трифонов в съставянето на кабинет, е облик и политически знак, с който министър-председателят демонстрира, че е подготвен да бъде градивен в тази обстановка, изясни Биков.

" Готови сме да поддържаме и политики, подготвени сме и в случай че едно вероятно държавно управление, препоръчано с втори или трети мандат след нас, в случай че бъде препоръчано и се нуждае от тези гласове, да го подкрепим. Ако не успеем да създадем държавно управление с първия мандат, ще бъдем в съпротива ", сподели той и посочи, че не е един от тези 10 депутати и не мисли, че ще се стигне до неговия глас.

" Смятам за разумно ГЕРБ да постави всички старания да направи държавно управление с първия мандат, тъй като е първа политическа мощ и по-късно втората политическа мощ с господин Станислав Трифонов да направи същите старания и да предложи кабинет в границите на 45-тото Народно събрание, то да бъде определено с болшинството на тези, които цяла акция приказваха, че ще бъдат срещу ГЕРБ и, че единствената им идея в политиката е да смъкват ГЕРБ. Сега имат тази опция и дано да бъдат по този начин положителни да се възползват от нея, пък ние ще бъдем една надалеч по-конструктивна съпротива от тях, няма да ни видите да вършим това, което те вършиха последните 4 години ", разяснява политикът.

" Защо би трябвало да има държавно управление, до този сериозен въпрос сме стигнали и това приказва, че не сме в добра обстановка, тъй като в края на април свършват част от икономическите и обществените ограничения, в края на май други и от юни месец няма да бъдат подхванати никакви ограничения за хората, които са били наранени. Трябва да се направи актуализация на бюджета, а тя не може да се направи от служебно държавно управление, би трябвало да се направи от постоянен парламент, добави Биков.

" Освен тези неща има и Планът за възобновяване на Европейски Съюз, Зелената договорка, еврозоната, Северна Македония, евентуална мигрантска рецесия. Ние можем да го свършим и сме го правили до този миг, можем да продължим, в случай че съберем поддръжка. Ако не съберем поддръжка, настояваме да знаем кой ще носи отговорността, в случай че България изпадне в безпорядък ", сподели още той.

През последната една година много се поляризира обстановката, множеството партии взеха решение, че анти герб идеологията е печеливша, поели са задължения пред своите гласоподаватели и в този момент нямат потребен ход, означи Биков.

" Това е псевдоидеология, да кажеш какъв не си. Всички разбрахме, че не обичат ГЕРБ, в този момент е време да кажат какво обичат, това е значимият въпрос ". (...)

Има две неща - едното е да се обърнем към тези, с които имаме съвпадане по избрани политики за поддръжка, само че в това време да протегнем ръка към всички политически сили за възобновяване на политическия разговор. Ние ще държим на този ангажимент, без значение дали сме в ръководство или съпротива, разяснява Тома Биков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР