Много е трудно да прогнозираме, дори с по-голяма доза несигурност,

...
Много е трудно да прогнозираме, дори с по-голяма доза несигурност,
Коментари Харесай

Политолог: При повече от пет партии в парламента можем да говорим за силни корпоративни интереси

" Много е мъчно да предвиждаме, даже с по-голяма доза неустановеност, дали ще има сформиране на болшинство и на държавно управление ". Това разяснява за " Фокус " и предаването " Newsroom " политологът Теодора Йовчева.

По думите й партиите са изтощени мобилизационно, финансово, във всеки един аспект, тъй като това са пети подред избори. Тя разясни още, че опцията да не се сформира държавно управление в действителност демотивира партиите и техните служащи да усъвършенстват до дъно напъните си.

" Имайки поради, че сигурно ще забележим още едни избори през ноември, а какъв брой ще са те, към този момент е различен въпрос, демотивира партиите да хвърлят всичките си сили сега ", сподели Теодора Йовчева.

Тя предвижда, че пет партии биха попаднали в 49-то Народно заседание, само че добави, че в случай че има повече от пет партии, опцията те да са подкрепени мощно от разнообразни корпоративни ползи е огромна.

" Интересно е третото и четвъртото място и дали " Възраждане “ ще успее да измести Движение за права и свободи ", предвижда тя със скептична настройка това да се случи.

Според Йовчева първото нещо, с което би трябвало да се занимаят новите 240 депутати, би трябвало да бъде бюджета.

" Намираме се в обстановка, в която приемането на бюджет е основно. Става въпрос за стабилността на финансите на страната, става въпрос въобще за финансирането на основни браншове. Както знаем, и общините, те главно разчитат в действителност на дотиране от страната ", изясни тя.

В умозаключение политологът приключи, че е значимо хората да отидат да гласоподават, тъй като националните избраници ще вземат решения за нашия живот. " Финансовият аспект на нашия живот и икономическата среда ще бъдат решени от 240 нови депутати. А какво би стимулирало повече един българин, с изключение на обстоятелството, че в последна сметка ще разполагат с парите, които той изкарва в някаква степен? ", приключи тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР