Много е силно егото в някои митрополити и мисля, че

...
Много е силно егото в някои митрополити и мисля, че
Коментари Харесай

Горан Благоев: Някои митрополити вече сънуват патриаршеското було

Много е мощно егото в някои митрополити и мисля, че те към този момент сънуват патриаршеското покривало. Въпрос е на трезвостта на Светия Синод да възпре тези процеси и да избере този, който ще бъде най-благото нещо за нашата черква. Много е значимо кой оттук насетне ще бъде българският патриарх и дали ще води уравновесена политика.

Това сподели историкът и публицист Горан Благоев. По думите му е имало опити на хора от обкръжението на патриарха да злоупотребяват с добротата му.

" Като започнете от някои материални облаги и стигнете до въпрос на мощно въздействие в Светия Синод. Преди два дни видяхме от една епархия с рейсовете и плакати да отиват и да споделят - ние сме в отбрана на решенията на Светия Синод, те не са ги приели още, само че ние сме в отбрана. За този вид митрополити приказвам, които се опитваха да постановат своята воля “, сподели пред Би Ти Ви Благоев. 

Журналистът подсети, че патриарх Неофит почтено е извървял сложните времена и е заел персонална позиция по отношение на войната в Украйна. 

" Беше наличен не в оня суетлив смисъл, просто беше контактен. Всеки патриарх си има своята характерност. Патриарх Максим беше по-затворен и по-трудноконтактен човек. По моите наблюдения на патриарх Неофит първата година и малко му беше мъчно да се еманципира от патриарх Максим “, добави той.

Въпреки това, той оставя своя почерк в Българската православна черква, уточни Благоев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР