Много е некоректно, ако този парламент направи някакви бюджетни разчети

...
Много е некоректно, ако този парламент направи някакви бюджетни разчети
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няма значение с кой мандат ще се реализира правителство

" Много е неточно, в случай че този парламент направи някакви бюджетни планове отвън тази рамка, така наречен сватбарски бюджет, кой ще носи отговорност за него? " - пита Десислава Атанасова от ГЕРБ в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Ако ще има държавно управление, дано то да си внесе закона за бюджета и да си го извършва. Ако има болшинство, то най-малко - главният въпрос е: ще има ли държавно управление. Като първо политическа мощ осъзнаваме нашата отговорност.

" Няма никакво значение с кой мандат ще се осъществя правитество, в случай че поставим старания за разговор, дали си представяме, в случай че държавно управление няма, в каква още по-голяма рецесия вкарваме страната си. За това ги призоваваме на диалог. Ако сме в 7-те дни на конституционната процедура с връчен мандат, да желаяме диалози, в случай че и това откажат, значи са безотговорни политически сили, които тласкат страната ни в доброволна политическа мощ.

Ние не държим мандатът да се осъществя с първия мандат, само че да водим диалог, тъй като сме длъжни пред нашите гласоподаватели да покажем състава на Министерски съвет. 

За идната година би трябвало най-малко 16 милиарда да е дефицитът и надлежно да продължат да се теглят държавни задължения. Само че в обстановка на политическа рецесия, в ситуация, в която ние не сме желани като страна на интернационалните финансови пазари, виждате какво се случва. Първо МФ се пробва през седмица да тегли нов и то дълг на извънредно висока рента - 5,6%. За идващите 3 години дългът ще бъде 50 млрд, от които 5 милиарда лихви. Ясно си даваме сметка, че бяха изхарчени 9 милиарда за 9 дни при Асен Василев. Никой не разбра къде отидоха ", добави тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР