Много е изписано за кокосовото масло и розовото масло, но

...
Много е изписано за кокосовото масло и розовото масло, но
Коментари Харесай

Направете си лавандулово масло, много е полезно: Можете да го използвате за куп неща

Много е изписано за кокосовото масло и розовото масло, само че е време да обърнем внимание на най-„ гъвкавото “ измежду фамилията на етеричните масла – лавандуловото масло. Казваме „ гъвкаво “, тъй като има доста приложения.
То е намерено преди 2500 години и хората са се възползвали от неговото позитивно въздействие върху нервната система. Лавандуловото масло успокоява, оказва помощ за добър сън и работи антидепресивно.
Разбира се, би трябвало да знаем по какъв начин да изберем вярното масло, защото от лавандуловото има доста огромен избор на пазара. Задължително би трябвало да ревизирате етикета на продукта и цената.

Трябва да се уверите, че маслото фактически е етерично. Не залагайте на най-евтините разновидности в дрогериите, тъй като нормално съдържат синтетични съставки.
Ето по какъв начин можете да усъвършенствате бюти рутината си с лавандулово масло.
Използвайте го върху косата си
Ако смесите лавандуловото масло с други артикули, то ще подхрани косата ви. Нещо повече – работи срещу пърхот, тъй че можете да си вършиме лечения, като го втривате в скалпа си.

Можете да го прилагате върху тялото за всевъзможни цели
Лавандуловото масло е уместно за всеки ден. Използвайте го като всекидневен парфюм. То е отлично за масаж и релаксация. Нанесете го тук-там, където се „ насъбира “ стрес – рамената, краката – и масажирайте зоната.
Не единствено ще подхраните кожата си,
а и ще се почувствате освежени и отпочинали.
Полезно е и за кожата на лицето

Лавандуловото масло е съвършено за успокояването на сензитивна кожа, а работи удобно и против акне, защото има антибактериални свойства. Можете и да го употребявате върху устните си, вместо еликсир. Така те ще са хидратирани и кожата няма да се лющи.
Лавандулово масло у дома
Можете да го сложите във всевъзможен дифузер и да се насладите на аромата му вкъщи.
Особено потребно е да го вършиме преди лягане,
когато желаете да се отпуснете и да релаксирате.

Приготвяне на лавандулово масло в домашни условия
Необходими са ви: изсушени лавандулови цветчета, зехтин или в краен случай минерално масло, буркан, марли и няколко стъклени бутилки.
В чистия и изцяло изсъхнал буркан поставете цветовете, като се стараете те да запълнят целия съд. Налейте зехтин, до момента в който изцяло покриете лавандулата. След това поставете буркана на слънчево място и се запасете с задоволително самообладание. Процесът лишава сред 3 и 6 седмици. През това време слънчевата светлина извлича маслото от цветята.

Когато изтекат седмиците за „ произвеждане ”, идва ред на последната част. Внимателно прецедете течността през марля и я преместете в тъмна стъклена бутилка.
Можете да употребявате и дребни шишенца с дозатор за по-голямо улеснение. Съветваме ви да не вършиме изключително огромни количества от домашното лавандулово масло, тъй като заради неналичието на химически стабилизатори, то гранясва бързо.
Не забравяйте, че 4-5 капки масло върху парче дърво, ще отстранят молците от вашия дрешник и прелестно ще ароматизират облеклата и спалното долни дрехи.
Мравките също не понасят тази миризма, тъй че напълно умерено можете да употребявате вашето домашно масло и за битови потребности.
Инфо: cross.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР