Много добра оценка за представянето на българския национален отбор по

...
Много добра оценка за представянето на българския национален отбор по
Коментари Харесай

Георги Глушков пред БНТ: Мачът срещу Германия беше подготвен по най-добрия начин

Много добра оценка за представянето на българския народен тим по баскетбол против международния първенец Германия даде президентът на федерацията ни Георги Глушков. Според него, в случай че отборът продължава да работи по същия метод и в бъдеще, има всички шансове да се класира за европейското състезание през 2025 година.

" Мотивацията за един треньор и състезатели, когато играят със международния първенец, е най-голяма и тя е в основата на развиването на триумфите на играчите. Играха съвършено против мощен тим. От спортно-техническа позиция, мачът беше квалифициран по най-хубавия метод и най-много като темперамент, демонстрираха, че са огромни мъже ", разяснява Глушков.

В момента всички тимове от нашата група имат по една победа и една загуба. България е на третата позиция поради точкова разлика. Успехът против Германия пристигна единствено три дни след загубата на отбора ни като посетител на Швеция.

" Треньорът би трябвало да усети тънкия миг след загуба по какъв начин да им приказва и по какъв начин да ги вдигне след такава загуба, която по никакъв начин не е лека. След дълго пътешестване и връщане, хвърчене със самолети и така нататък, съумяха да създадат това, което си мечтаехме ", разяснява президентът на БФ Баскетбол.

Следващият квалификационен прозорец е през ноември, когато отборът ни в границите на няколко дни първо ще гостува на Черна гора, след това ще посрещне същия противник.

" Имаме нашите шансове. Трябва да ги използваме до края. Имаме и домакинство на Швеция. Смятам, че битката ще бъде до край ", сподели Глушков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР