Много дами познават маслата ши“, кокосовото или какаовото, както и

...
Много дами познават маслата ши“, кокосовото или какаовото, както и
Коментари Харесай

Непознати растителни масла, които изненадват приятно и лечебно

Много дами познават маслата „ ши “, кокосовото или какаовото, както и изгодите от тях за хубостта. А кой е чувал за масло от камелия или, да вземем за пример, от полското цвете лимнантес? Да, светът на маслата е доста по-богат, в сравнение с си мислим! Ето някои много необикновени масла!

1. Сусамово масло. Сусамът и полученото от него сусамово (наричано още сезамово) масло имат голям брой скъпи характерности, заради което са намерили приложение в медицината, козметиката и в кухнята. Важни потребни свойства на сусамовото масло са следните. Сусамовите семена съдържат калций, който укрепва костите. Те са богат източник на антиоксиданти и фитостероли - субстанции, нужни за естественото действие на сърцето и профилактиката на някои типове рак.
Ще се изненадате от страхотните свойства на това масло за кожа и коса
Това масло е най-близкото до себума, който се създава от човешкия организъм. За това и е толкоз постоянно употребявано в козметичните про...
Прочети повече
2. Масло от касис. Това несъмнено е масло с неповторим състав. В чист тип може да се употребява върху доста сухи или възпалени сектори от кожата. Като част от маслени смеси и друга домашна козметика, той ще възвърне кожата, ще я изглади и ще й придаде здрав тип.

3. Ягодово масло. Невероятният мирис на това масло няма да остави равнодушна никоя хубавица! Ако дамите нанесат няколко капки върху устните си, преди да излязат на открито или в изсъхнало помещение, ще ги предпазят, подхранят и ще им придадат обаятелен утопичен искра.

4. Масло от броколи. Това е естествен аналог на силикона. Нанесете няколко капки масло от броколи върху краищата на косата си, разнесете по дължината на косъма - и косата ви ще наподобява просто превъзходно!

5. Масло от лимонови семки. Нанесете лимоново масло върху ноктите и кожичките към тях (кутикулите) след маникюр или домашна работа. Само след няколко процедури ще видите, че ноктите ви са по-здрави, а кутикулите - по-меки. След 5 минути останалото масло може да се нанесе върху ръцете, това ще им помогне да наподобяват красиви и добре поддържани!
Ореховото масло има 5 ПОЛЕЗНИ субстанции
Опитвали ли сте орехово масло? А знаехте ли, че въобще се създава такова? Ако не, на вярното място сте – през днешния ден ще ви предста...
Прочети повече
6. Масло от нар (гранат). Съдържа неповторима киселина - гранатова, която най-ефективно предотвратява появяването на бръчки и се бори с към този момент съществуващите. Нанесете няколко капки върху дланта на ръката си и разтрийте върху зоната на мимическите бръчки по същия метод, както нанасяте нормалния крем.

7. Лаврово масло. Способно е да лекува кожата от всевъзможни болести: псориазис, екзема, възпаления. Нанасяйте лавровото масло в чист тип (и в дребни количества!) върху повредената кожа 2 пъти дневно - резултатът няма да закъснее!

8. Масло от дървото ним (маргоза). В Индия маслото от ним, наричано още маргоза, се употребява с репутацията на „ селска аптека “. Това масло е мощен дезинфекционен и антибактериален сътрудник. Много бързо лекува рани и увреждания на кожата: ползва се в чист тип 2-3 пъти дневно.

9. Масло от баобаб. Идеално масло за попречване появяването на стрии и за битка с към този момент наличните. Също по този начин понижава петна, белези и напуквания. В този случай се предлага да бъде употребявано в чиста форма.
Защо съседката заобикаля да готви с ТЕЗИ мазнини
Въпросът по отношение на мазнините, с които би трябвало да се готви, е много противоречив. Някои хора се ориентира към маслото, други към зехтина и растит...
Прочети повече
10. Масло таману (калофилум). Това козметично и лечебно средство, публикувано в Азия, Африка и Океания, оказва помощ при херпеси, като прави заздравяването доста по-бързо, леко и безболезнено! Нанасяйте го чисто върху повредената зона няколко пъти дневно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР