Много далеч сме от обстоятелствата, при които НАТО да използва

...
Много далеч сме от обстоятелствата, при които НАТО да използва
Коментари Харесай

Шеф в НАТО: Далеч сме от използването на ядрено оръжие

Много надалеч сме от събитията, при които НАТО да употребява нуклеарно оръжие. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на конференция след двудневното съвещание на министрите на защитата от военнополитическия съюз в Брюксел.
Прочетете още
Ядрените сили за въздържане на НАТО са сполучливи от десетилетия, задачата на НАТО е да предотврати война и нуклеарен удар, сдържането е методът да избегнем нахлуване, разясни той. Ще настъпят тежки последствия, в случай че Русия употребява атомно оръжие в Украйна и Москва добре знае това, добави Столтенберг. Той означи, че идното идната седмица обучение на нуклеарните сили на пакта е " рутинно ".

Столтенберг заяви, че министрите от НАТО са взели решения за повишение на сигурността на сериозната инфраструктура, в това число подводна и съобщителна.

Генералният секретар благодари на всички съдружници за оказваната поддръжка на Украйна и увери, че помощта ще продължи, докато е належащо. Той добави, че дълготрайната цел е преоборудването на украинската армия със модерна западна техника. НАТО скоро ще обезпечи средства за заглушаване на сигнала, употребен за ръководство на дронове, заяви Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР