Много често в медийното, а и не само, пространство се

...
Много често в медийното, а и не само, пространство се
Коментари Харесай

Невежество и безотговорност

Много постоянно в медийното, а и освен, пространство се чува въпросът: " Как се популяризира този ковид с другите си варианти, откакто се взимат строги ограничения? " И стартират едни тайни теории, че ни пръскат от самолети, че изкуствено се завишава броят на новозаразените, че от каквото и да почине някой, го пишат от КОВИД-19, и какво ли още не. А истината е, че в основата на всичко стои... незнанието. Последният образец е от Аржентина. Преди няколко дни круизен транспортен съд с нeколкостотин туристи на борда дебаркира в страната. На митницата питат капитана от кое място идва и той им дава отговор: " От Зелен нос ". " О, това е Азия, тъй че умерено можете да слезете, в случай че бяхте от Африка - има възбрана! " Така служителката споделя научената наизуст фраза и за няколко часа столицата Буенос Айрес се изпълва с евентуални носители на новия африкански вариант. Заради пропуснати часове по география.

" Остави ги, невежи! ", би възкликнал приятелят на Алеко Константинов от " До Чикаго и обратно ", само че това незнание в края на 2021 година е пагубно - в директния и в преносния смисъл. Защото след това се оказва, че един от пасажерите е дал позитивна проба, до момента в който още са били в намерено море. Тук виновност има и самият екипаж, който от боязън да не се провали круизът, скрил информацията и не поправил митничарката, оплела се в географията. Отговорност ли?

Както нормално се случва, стартира политически скандал с прекачване на топката за това кой е отговорен. А до момента в който другите институции се карат, вирусът продължава да се популяризира. В подобен случай няма смисъл някой да хаби пари и гориво, да прави непотребни курсове, с цел да " ни пръска " от небето болестта. Ние сами си я " пръскаме " от небрежност, безгрижие, незнание. И безнаказаност.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР