Много често се фокусираме върху местните въпроси и забравяме, че

...
Много често се фокусираме върху местните въпроси и забравяме, че
Коментари Харесай

Ще има скок на лихвения процент с високо едноцифрено число

" Много постоянно се фокусираме върху локалните въпроси и забравяме, че живеем в световен свят ", съобщи финансовият министър Асен Василев и добави, че в МФ е имало екип, които е създал три сюжета след началото на войната в Украйна.

" Имаме войната в Украйна, само че в Европа успяхме да излезем спечелили ", сподели финансовият министър.

Той е безапелационен, че в случай че подобрим свързаността си и се подготвим за тези възможни рискове, ще сме подготвени, стопанската система също ще се оправи при пораждане на проблем в бъдеше.

По отношение на инфлацията той разяснява, че нищо не можем да създадем за цената на доматите да вземем за пример, само че може да се покачат приходите, с цел да изпреварят инфлацията. " България е номер 1 в Европейски Съюз по нарастване на приходите - 2,5% действителен растеж на заплатите ", посочи Василев. По думите му имаме наклонност на повишени лихвени проценти. " Очакваме значителен скок на лихвения % с високо едноцифрено число ", сподели финансовият министър.

" В бюджета сме заложили ограничения за недостиг от 3% без да повлияем на обществената политика и на налозите, само че да повлияем на по-висока събираемост ", добави Василев. " Данъчната основа няма да се увеличи. Ще има огромен напън на пазара на труда в България и можем да чакаме тази година нарастването на заплатите да бъде два пъти по-голямо от инфлацията ", добави още финансовият министър.

Присъединяването ни към Шенген ще отстрани бюрократичните спънки. Годишно се губят 1,5 милиарда лева за транзакционни такси, тъй като в България не се употребява еврото, счита още Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР