Много често предпочитаме да пием минерална или трапезна вода, като

...
Много често предпочитаме да пием минерална или трапезна вода, като
Коментари Харесай

Чешмяната вода всъщност е полезна за зъбите

Много постоянно избираме да пием минерална или трапезна вода, като заобикаляме чешмяната вода, само че се оказва, че точно последната може да бъде доста потребна за денталната ни хигиена.
 Филтрираната чешмяна вода - опция на бутилираната
Филтрираната чешмяна вода - за или срещу

Защо сме " за "

Американски откриватели, които изследват здравословното положение на 16 хиляди деца и юноши на възраст от 2 до 19 години в интервала от 2005 година до 2014 година, открили, че чешмяната вода в действителност понижава риска от формиране на кариеси .

На всички участници в изследването е изработен кръвен разбор, прегледани са от ортодонт и е трябвало да попълнят диетологични анкети. От направените проучвания е обърнато съществено внимание на равнищата на тежки метали в организма и каква е честотата на формиране на кариеси при пиянство на чешмяна вода.
 Снимка 435929

Става ясно, че 3% от децата имат увеличено съдържани на олово в организма им, а при 49.8% са открити кариеси в друга фаза.

При това 15% от децата декларират, че не пият вода от чешмата. Именно при тях рискът от развиването на кариеси е най-голям, написа Mouth Healthy.
 Как да избелим зъбите си с естествени средства
Как да избелим зъбите си с естествени средства

Няколко хитрини
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР