Много често днес големите думи изместват големите каузи. Не е

...
Много често днес големите думи изместват големите каузи. Не е
Коментари Харесай

Йотовае: Не е достатъчно да ни похвалят от ЕС, трябва да се обърнем към проблемите на българите


Много постоянно през днешния ден огромните думи изместват огромните дела. Не е задоволително единствено да получим потупване по рамото извън, да ни признаят от Европа, значимо е и да се обърнем към проблемите на българските жители. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Ракитово, където бе формален посетител на празника на града, отбелязван на 7 юли. Според нея политиците са в дълг към българските жители, тъй като същински водачи са тези, които се обръщат към проблемите на дребния човек и намират смисъл в това да оказват помощ.

Жителите на Ракитово са образец, че когато има общи фантазии и хрумвания родното място се развива, уточни вицепрезидентът. Много времена са минали от основаването на града, доста неща са се трансформирали, само че едно остава непроменяемо – сплотеността на хората, акцентира Илияна Йотова. Тя напомни забавното минало на Ракитово - от античните траки и римляни, през Възраждането до наши дни. Имате неповторим късмет да живеете на място, надарено освен с природа, само че и с история, сподели вицепрезидентът и добави, че от Ракитово са тръгнали бележити българи – писатели, учители, лекари, музиканти и хората са най-голямото благосъстояние на града. Илияна Йотова пожела на жителите на Ракитово Часовниковата кула - един от знаците на града, да продължи да отмерва бъдещи триумфи и генерации, които ще оставят по нещо от себе си.

Вицепрезидентът връчи плакет и грамота на тазгодишния притежател на званието „ Почетен жител ” и почетни знаци на изявени поданици на общината с принос в областта на стопанската система, образованието, културата, музейното дело. За своята ангажираност към Ракитовския край Илияна Йотова получи от ръководителя на Общински съвет Нина Димова алегоричен подарък – дърворезба от локален създател.

По-рано денем Илияна Йотова се срещна с кмета на община Ракитово Костадин Холянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР