Много бързо тези 40 градуса, които имаме в момента, ще

...
Много бързо тези 40 градуса, които имаме в момента, ще
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през август?

Много бързо тези 40 градуса, които имаме сега, ще си заминат, защото още тази вечер от север – северозапад и от североизток ще стартира да прониква студен въздух. Това ще докара до нощни гръмотевични стихии в Североизточна България. Това предвижда Анастасия Стойчева – синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология, в предаването „ Тази заран “ по bTV.
„ В събота ще има повече облаци и гръмотевици в следобедните часове, тъй че август месец стартира по-гръмогласно. Това обаче не трябва да ни изненадва, защото летните стихии са характерности на времето “, сподели още Стойчева.
Август месец ще е към нормата във връзка с температури и превалявания, само че ще се резервира границата сред западна и източна България. На изток ще остане изсъхнало, а в западна България ще има количества на преваляванията близки до нормите, означи синоптикът.
През идващите няколко дни температурите ще се намалят до 30 – 35 градуса, ново атмосферно разстройване чакаме към 5 август, когато още веднъж ще има превалявания, предизвести Анастасия Стойчева.
По-горещо ще бъде в интервала от 17 до 23 август, а дотогава в източната част на страната температурите ще останат по-високи. По Черноморското крайбрежие ще ни разхлажда бриз, само че температурите ще останат високи съвсем до края на август.
„ От 1 до 10 август това ще е към 5 август и в края на десетдневието. Във второто десетдневие, когато ще се осъществят най-високите температури за месеца, от 33 до 38 градуса, валежи ще има към 15 и 19 август. През последните 10 дни температурите гладко ще се намаляват, само че няма да стават по- ниски от 29 – 34 градуса “, предвижда Анастасия Стойчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР