Много българско кино, улично изкуство, концерти, театър, базари - това

...
Много българско кино, улично изкуство, концерти, театър, базари - това
Коментари Харесай

Кино, улично изкуство, театър и храна: кои летни фестивали не са за изпускане

Много българско кино, улично изкуство, концерти, спектакъл, базари - това са единствено част от акцентите на летните фестивали тази година. След като ви представихме, които не са за изпускане, ви предлагаме и селекция на част от летните фестивали, които съчетават музика, кино, спектакъл, базари и работилници на разнообразни тематики.

 Опера, балет, рок и доста джаз: кои фестивали да не пропуснете през лято 2023 Опера, балет, рок и доста джаз: кои фестивали да не пропуснете през лято 2023

Концерти и работилници за деца и възрастни на фестивал " Паркът "

Много концерти и работилници за деца и възрастни чакат посетителите на фестивал " Паркът ", който ще се организира в Бизнес парка в София сред 23 и 25 юни. Началото ще бъде обещано с урок по суинг танци дружно с Миро и Калина от Swing Society. В програмата на фестивала са планувани още концерт на TROMBOBBY X C-MO и Единствените им Приятели, кино навън и доста работилници на разнообразни тематики.

Организатори на фестивала са " Колективът " и " 100 стола ", които стоят зад плана " Реките на града ". Повече информация както за " Паркът ", по този начин и за идното издание на " Реките на София ".

 Фестивал
© Фейсбук / Колективът

Фестивал " Паркът "

Фестивал за улични изкуства 6Fest в Пловдив

За 13-и път в Града под тепетата ще се организира Фестивалът за улични изкуства 6Fest. Изданието е отдадено на моноспектаклите и самостоятелните осъществявания в региона на актуалния цирк (клоунада, жонглиране), куклен спектакъл, пантомима, живи скулптури, кокили, музика и улична магия. Фестивалът ще се организира на 24 и 25 юни, както и от 30 юни до 2 юли.

В програмата са включени улични актьори, измежду които Филип Хараланов (един от основателите на " Нов цирк " ), Дарио Табаков (създател на план " Комбино " ), Момчил Маринов (част от поколението циркови и театрални актьори с активност още от 90-те години), моноспектакли от актьори от трупи като Театър " Нюанси " (Троян), Пътуващ спектакъл " Скрин " (София, Перник) и Театър " Метаморфози " / " Смешната амбулатория на доктор Куку и доктор Пипи " (София).

Пълната стратегия на фестивала

Състезания с драконови лодки в програмата на първия китайски културен сезон в България

Фестивал на драконовите лодки, конгреси за музейно съдействие, кино седмица и показване на модерни китайски танци. Това са единствено част от акцентите в програмата на първия китайски културен сезон у нас. " Лято с китайска просвета в България " ще се организира от юни и до началото на август на разнообразни местоположения в страната.

Сред акцентите в програмата е огромният Фестивал на драконовите лодки, който ще се реализира на 25 и 26 юни на езерото Панчарево. В рамките на китайския културен сезон ще се организира и Международният фолклорен фестивал " Витоша ", в който ще вземе присъединяване Фолклорният танцов отбор към Пекинската танцова академия. Ансамбълът ще покаже програмата си в разнообразни градове на страната като София, Велико Търново, Мездра, Челопеч, Силистра и други

 Концерти, изложения и надпревари с драконови лодки в програмата на китайския културен сезон в България Концерти, изложения и надпревари с драконови лодки в програмата на китайския културен сезон в България

Перник също е включен в програмата на първия китайски културен сезон у нас. На 26 юни там ще бъдат показани танц на китайски дракони, ще бъдат изложени и доста предмети от китайското културно завещание.

Актуална информация.

Австралийската сензация Chet Faker на Sofia Live Festival

Австралийската сензация Nick Murphy, по прочут като Chet Faker, английската електронна трип-хоп групировка UNKLE, нидерландският реализатор Benny Sings и дръм енд бейс легендата Roni Size са огромните имена от програмата на тазгодишното издание на Sofia Live Festival, който ще се организира на 23, 24 и 25 юни 2023 година на " Арена София " (Колодрума) в Борисовата градина.

На сцената ще излязат още българско-германското събитие Bulgarian Cartrader, украинската певица и актриса Alina Pash и още доста други атрактивни реализатори. Подробната стратегия на събитието.

 Sofia Summer Fest
© Sofia Summer Fest

Sofia Summer Fest

Концерти, спектакъл и кино на Sofia Summer Fest

Концерти, спектакъл, кино, занимания за деца, храни и питиета ще има на четвъртото издание на фестивала Sofia Summer Fest, който ще се организира сред 30 юни и 30 септември в Южен парк II в София, зад музей " Земята и хората ".

 Летният фестивал Sofia Summer Fest се завръща с четвърто издание в София Летният фестивал Sofia Summer Fest се завръща с четвърто издание в София

Началото ще бъде обещано със събитието Sofia Finest (30.06 - 02.07), което ще премине под надпис If life was a cocktail of ( " Ако животът беше коктейл от " ). Сред плануваните събития на Sofia Summer Fest са представленията " Жена ми се споделя Борис ", " Извънредно любовно ", " Горката Франция ", " Игра за двама " и доста други спектакли. Сред акцентите ще са също по този начин концертите на " Керана и Космонавтите ", " Братя Мангасарян ", Хип-хоп фестивал, както и обичайните детски представления всеки уикенд и кинопрожекции.

Актуална информация за програмата.

Готвене със " избавени " артикули и без боклук на " Бакхус "

Над 40 изложители ще се причислят на фестивала " Бакхус ", който ще се организира на 1 и 2 юли в Pop Up Space by Despred в София. Събитието е отдадено на тематиката по какъв начин желаеме да наподобява гурме културата ни в бъдеще. В рамките на фестивала ще можете да видите по какъв начин се готви със " избавени " артикули без боклук, какви са разликите сред органичното, натуралното и биодинамичното вино, по какъв начин да си извършите цъфтяща градина с билки на 2 кв.м балкон в града и още доста такива любопитни тематики ви чакат на " Бакхус ".

Какви други любопитни тематики предлага фестивалът.

Кристоф Ламбер и Том Влашиха от " Игра на тронове " на " Анивенчър Комик Кон "

" Анивенчър Комик Кон " е най-големият български фестивал за аниме, манга, азиатска просвета, западно кино и телевизия, гейминг и комикси. След 3-годишна пауза поради Коронавирус ограниченията фестивалът се завръща и ще се организира на 8 и 9 юли в " Интер експо център " в София.

Специално за фестивала, прочут с ролята на Конър Маклауд в класиката " Шотландски войник ". Посетителите на фестивала ще могат да се срещнат още с Том Влашиха от " Игра на тронове " и Виктор Доробанту, който изигра " Нещото " в хитовия сериал " Уенсдей ".

 Виктор Доробанту от сериала Виктор Доробанту от сериала " Уенсдей " и Том Влашиха от " Игра на тронове " идват в България

Кои са останалите посетители на фестивала, както и цялостната стратегия,.


© Фейсбук / Comic Con Bulgaria

" Анивенчър Комик Кон "

С мисъл за природата на " Узана Поляна Фест "

" Узана Поляна Фест " е фестивалът, който среща арт самодейностите с екологичните проблеми. Фестивалът събира на едно място музика, базари, спортни и културни начинания, както и доста зелени провокации. Акцент във всички събития е опазването на природата и оправянето с екологичните проблеми.

Фестивалът тази година ще се организира сред 21 и 23 юли. Програмата следва.

Много българско кино на фестивала " Киноваканция " в Бургас

За втора поредна година Бургас ще посрещне феновете на новото българско кино с фестивала " Киноваканция ", който ще се организира от 17 до 21 юни. Акценти в тазгодишната селекция са филми като " Шекспир като улично куче " на Валери Йорданов, " Случаят Тесла " на Андрей Хадживасилев, " Изкуството да падаш " на Орлин Милчев, " Васил " с присъединяване на Иван Бърнев, " Български транспортен съд пътува в бурно море " на Петринел Гочев, " Оловният боец " на Костадин Бонев и " Войник на ориста " на Касиел Ноа Ашер.

Програмата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР