Много българи ще посрещнат Великденските празници на почивка в чужбина.

...
Много българи ще посрещнат Великденските празници на почивка в чужбина.
Коментари Харесай

Много българи ще посрещнат Великденските празници на почивка в чужбина

Много българи ще посрещнат Великденските празници на отмора в чужбина. Най-желаните дестинации са Египет, Турция и Гърция. Хотелиерите от Анталия и Бодрум към този момент всеобщо оферират предложения с отстъпки от към 35 - 45 %, някои доближават и до 50 на 100. Това разкрива пред вестник " Труд " Георги Пасев, началник на една от най-големите туроператорски организации.

Първите чартърни полети за турските морски курорти през тази година започват точно за Великден. Цените за едноседмична почивка тип  " ол инклузив ", самолетен полет и трансфер до хотела стартират при цени от към 600-800 лв. съгласно определения хотел. За тази сума получавате петзвездно настаняване, отбелязва туроператорът. За Великден има и няколко чартъра до една от люлките на християнството - Кападокия, като цените на туристическите обиколки са сходни. 

Заявените самолети до Хургада, Шарм Ел Шейх и до новия египетски шлагер измежду българите - Марса Алам, също не са малко, като се оферират разнообразни разновидности - за отмора или обиколни екскурзии с круизи, както и почивка с посещаване на пирамидите в Кайро или такава, която е единствено за плаж. Пакетите, които включват самолетен полет и настаняване за седмица, най-често на база " ол инклузив " в първокласни хотели, костват приблизително по 1000-1200 лв. на човек.

Традиционно доста българи избират гръцките хотели и курорти за идния празник, като към тях най-често пътуват самостоятелни туристи. В момента двудневните и тридневни пакети излизат към 200-300 лв. на човек за празника в най-близките до страната ни курортни градчета наоколо до Халкидики и на остров Тасос.

В цената обаче не е включен превозът, който е за сметка на туристите, демонстрира информация в онлайн офертите на туроператорските организации. Екскурзиите до гръцките острови за празника, само че със аероплан, костват по към 750 - 800 лв. на човек при 3 нощувки. Така действително цената за гръцките хотели е съвсем два пъти по-висока от тази, предлагана от турските. 

Гърците предизвестяват, че след Великден цените евентуално ще се вдигнат с към 10 на 100 поради увеличаващите се разноски и повишаването на горивата. Същият растеж възнамеряват и представителите на местата за настаняване у нас, поради повишаването на тока и газа с от 3 до 5 пъти, както и забележителното нарастване на горивата и работните заплати в бранша.

Популярни дестинации, към които има интерес тази пролет са Египет - за почивка и круизи, както и Мароко, Кабо Верде, Йордания и Кападокия в Турция, изяснява Пасев.

Междувременно априлската почивка изпълни спа хотелите в страната. Местата в най-търсените дестинации за почивка и водолечение като Сандански, Хисаря, Велинград са заети. Интерес има и към Банско, като в планинския курорт времето към момента разрешава да се карат ски, а немалка част от хотелите оферират и спа и уелнес пакети. Част от хотелите, към които има огромен интерес, дори успяха да вдигнат цените с от 10 до 30 на сто и все пак да продадат пакетите си за ученическата почивка.

Хотелите по Черноморието чакат главно румънски туристи, само че има интерес и от българи. Хотелиери и ресторантьори упорстват страната незабавно да облекчи правилата за влизане в страната, с цел да можем да притеглим и други задгранични посетители.

Най-голямата спънка за чужденците, искащи да почиват в България, е инфлацията. Според хотелиери цените на туристическите пакети ще се покачат с най-малко 10% още за Великден, а до лятото може да има още едно нарастване. Поскъпването на почивката се дължи на повишението на цените на всичко, само че има проблем, тъй като и приходите на туристите се стопяват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР