Много българи останаха подлъгани от яростните твърдения на Москва, че

...
Много българи останаха подлъгани от яростните твърдения на Москва, че
Коментари Харесай

Веско Бранимиров чул изстрели край тренировъчната база днес. Търси начин да се прибере от Украйна

Много българи останаха подлъгани от гневните изказвания на Москва, че въобще не мисли да атакува Украйна и сега са в епицентъра на ужасните събития.

Варненецът Веселин Бранимиров, който е помощник-треньор на Зоря Луганск в Украйна, търси метод да се прибере в България. По-рано през днешния ден той написа пост във фейсбук: " Към всички мои другари, които ми пишат и се интересуват по какъв начин съм в този момент поради създалата се конюнктура в Украйна. Добре съм, само че диря метод да се прибера в България. Но нямам никаква концепция по какъв начин. Трябва ми да стигна до Румънската или Молдовска граници. Сега съм в Запорожие желая да се придвижа най-малко до Одеса! ".



По-късно той приказва пред Дарик радио и dsport.  " Сутринта бях в Запорожие. Днес трябваше да летим за мач, само че всичко се отсрочи. На  базата, в която бяхме, се чуваха изстрели. После се оказа, че наоколо на Запорожеие има военно летище и то е било атакувано. Аз взех решение да се прибирам. През 2014 година съм го претърпял това нещо, тъй като тогава бях в Крим, когато бе окупиран. Свързах се с всички служби, с посолството. Сега сме с сътрудници от Днипро и с тях ще се придвижвам и ще диря да намеря път до някоя от границите. Преди малко ми споделиха, че май са затворили множеството от границите, само че се надявам да ни пуснат “, сподели Бранимиров от военната зона в Украйна.

Той съобщи, че се е свързал с българските представители в страната: „ Говорих с консулството в Одеса, с консула там. Казаха, че ще ми спомагат, само че казусът е, че няма по какъв начин да отида до Одеса от Запорожие. В Киев близо час се пробвах да се свържа с българските представители. Казаха, че събират лист с имена на български жители, които желаят да изоставен страната. Затова взех решение с тези мои сътрудници да потегли и да се опитам да напусна страната “.

„ Старши треньорът Виктор Скрипник също се притенява. Той има немски паспорт. За момнта той остана в Запорожие, държим връзка и ще забележим по какъв начин ще вървят нещата “, сподели той във връзка треньора на Зоря.

„ Аз си помислих, че сънувам. Чух сутринта звук като на боен аероплан, който лети ниско. Не знам, сънувах ли или не, тъй като в последните дни е такова ситуацията. След 2-3 минути жена ми звънна и ми сподели да се прибирам. Основно от нея научих какво се случва “, описа още Бранимиров.

„ Да, аз се намирам в заплаха в непозната страна. Мисля, че прибирането ми е работа на българската страна, като това се отнася за всички мои сънародници “, приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР