Много българи, които живеят и работят в чужбина, купуват имоти

...
Много българи, които живеят и работят в чужбина, купуват имоти
Коментари Харесай

Българите в чужбина масово наливат пари в имоти у нас

Много българи, които живеят и работят в чужбина, купуват парцели в България, споделят брокери. Въпреки повишаването на жилищата в България, те не престават да са едни от най-евтините в Европа. Затова доста българи в чужбина избират да влагат тук парите си.

Въпреки че в този момент са в чужбина, някои купуват парцели в България, с цел да живеят в тях след години като се върнат в родината. Други купуват жилища за своите деца, а трети – с чисто капиталова цел.

В България най-често продават новите жилища на шпакловка и замазка. Дали купувачът ще изиска да приключи парцела и в какъв период ще го да прави зависи от него. Ако човек купува жилище, в което да живее, се стреми оптимално бързо да направи нужните довършителни работи и да се нанесе. Но в случай че живее в чужбина и купува парцел като инвестиция, довършителните работи не са му приоритет.

На пазара има предложение на жилища, които хората са купили като инвестиция и в този момент желаят да осъществят облага от високите цени. Има предложения на добре направени парцели и даже с обзавеждане, само че те са на по-високи цени. Купувачите са деликатни и вършат по няколко огледа преди да изберат кой апартамент е най-подходящ за тях.

Има огромно търсене на многостайни жилища и на такива с огромни тераси и хубави гледки. Но има и доста хора с лимитирани финансови благоприятни условия, които също желаят да имат личен дом. Те не търсят огромна повърхност, а по-скоро функционално систематизиране на пространството. За някои купувачи е значим броят на стаите, а не толкоз размера им.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР