Много българи днес тръгват към 3-дневна пролетна почивка за 1-ви

...
Много българи днес тръгват към 3-дневна пролетна почивка за 1-ви
Коментари Харесай

Очаква се интензивен трафик към Банско, Гърция и по автомагистралите

Много българи през днешния ден потеглят към 3-дневна пролетна отмора за 1-ви май. Тези дълги уикенди дават опция за бягство от забързаното всекидневие. Но тук-там в страната се чака трафикът да бъде извънредно претрупан и да се образуват тапи. Натоварените точки няма да са разнообразни и този път - пътят към Гърция, към Банско и автомагистралите.

Малко след 8 часа към момента не се усеща натоварен трафик през Кресненското дефиле, заяви Нова тв.

На един от завоите има стена, предопределена да пази от свлачища, само че самата тя наподобява не изключително постоянна и при по-проливен дъжд може да заплаши пътуващите наоколо до река Струма. Изпреварванията в дефилето са доста рискови. Очаква се идните три почивни дни хиляди българи да тръгнат към Гърция. Към момента не е ясно дали ще има огромни тапи, допустимо е чакането на опашките на границата с Кулата да е към час. По-бързо се минава през другия граничен пункт - Илинден Ексохи.

Съветът е леките коли да не застават на лентата за товарните камиони, с цел да не затрудняват работното напредване. На към 2 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата се планува уголемение на Автомагистрала „ Струма ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР