Много американци вярват, че цялата територия на Източна Европа, разположена

...
Много американци вярват, че цялата територия на Източна Европа, разположена
Коментари Харесай

The National Interest: Как САЩ могат да избегнат конфликта на великите сили в Черно море

Много американци имат вяра, че цялата територия на Източна Европа, ситуирана до Русия, е доста надалеч и е сложна за схващане. Тази част на света съдържа редица страни, огромни и дребни, които нормално не са измежду най-обсъжданите в американските вести и които американските туристи рядко посещават. За да се осмисли огромна част от този далечен район, би било рационално да разгледаме този район, като се фокусираме върху Черно море, и да преглеждаме този воден обект като основна забележителност за главната част на района. Това освен оказва помощ да се обясни какво възнамерява Русия по отношение на близката й чужбина, само че също по този начин хвърля светлина върху дейностите на Китай и какъв отговор се изисква от Съединени американски щати, написа американското списание The National Interest. Ето какво се споделя в публикацията, преведена от " Фокус ":
Черноморският район се преглежда най-добре като територия, която съдържа три огромни и значими замъци - Украйна на север, Турция на юг и Русия на североизток. Освен това от двете страни на района има три страни - Румъния, България и Молдова вляво или на Запад, както и Грузия, Армения и Азербайджан на изток. Турция, Румъния и България са съдружници на НАТО; Америка и останалите 26 държави-членки на НАТО (общо 30) са длъжни да ги пазят според Договора за взаимна защита. И макар че Украйна не е член на НАТО, Съединени американски щати дадоха обещание още през 1994 година (заедно с Русия) да оказват помощ да я защитят и да подсигуряват нейната сигурност - и по тази причина съветската експанзия против Украйна от 2014 година поражда опасения.
 Тръмп: Рано е да се предавам Тръмп: Рано е да се предавам
Действащият американски президент Доналд Тръмп разгласи след признаването от републиканския водач в Сената Мич Макконъл на успеха на Джо...
Това не значи, че Америка би трябвало да се приготви за война против Китай или Русия в Черноморския район. Черно море е надалеч от крайбрежията на Китай; главните военни проблеми, свързани с Китай са в западната част на Тихия океан. Освен това, както сподели ръководителят на Съвместния комитет на шеф щабовете, военачалник Марк Мили, в тирада на 2 декември в Института „ Брукингс “, „ Съединени американски щати са в положение на огромна конкуренция, а не в положение на спор. И ние би трябвало да се стремим да поддържаме съществуващото състояние, като в същото време сполучливо се конкурираме с Русия и Китай по въпросите на въздействието. “
Всъщност, както и в доста други елементи на света, Китай не съставлява директна военна опасност, а по-скоро оспорва ползите на Съединени американски щати в региона на стопанската система, технологиите и шпионажа. По-конкретно би трябвало да се означи следното:
• Чрез своята самодейност „ Пояс и път “ Китай предлага заеми на доста страни. Това включва и района на Черно море. Но клиентите на Китай би трябвало да бъдат деликатни: той дава пари при избрани условия. Съединени американски щати би трябвало да оказват помощ на страните от района да схванат това и би трябвало да го създадат по този начин, че те да могат да одобряват заеми, знаейки какво ги задължават да вършат.
• китайският програмен продукт и хардуер са усъвършенствани за деликатно наблюдаване и надзор на популацията, т.е. когато жителите на Черноморския район ще купуват китайските технологии, даже от частни компании, в области като 5G, те ще бъдат следени. Това е залегнало в китайския „ закон за интеграцията “ на гражданската, комерсиалната и военната промишленост с присъединяване на специфичните служби. Пекин даже не се преструва, че не е по този начин.
• Китай интензивно се пробва да изкупува дялове в бизнеса в промишлености с големи последствия за сигурността. Поразителен образец е индустриалното дружество „ Моторсич “ в Украйна, което създава висококачествени мотори за хеликоптери и самолети. Като се има поради, че украинската стопанска система претърпява сложни времена, такива активи могат да станат релативно лесна плячка за сякаш другарски, само че и подъл задграничен вложител.
 НАТО съжалява за глобите на Съединени американски щати против Турция за С-400 НАТО съжалява за глобите на Съединени американски щати против Турция за С-400
НАТО съжалява за решението на Съединени американски щати да наложи наказания на своя съдружник в Алианса Турция за придобиването на съветските системи за Противовъздушна отбрана С-400,...
• като цяло в бъдеще за „ китайската “ инфраструктура ще би трябвало да се заплаща с контролни дялове от предприятия.
• Като цяло неизпълнението на отговорностите по китайски заеми води до основаване на китайска благосъстоятелност върху активите и неизпълнението на отговорностите по заеми е изцяло допустимо, когато огромни планове се постановат на нищо неподозиращите страни със слаба стопанска система и липса на бистрота в техните капиталови решения.
За благополучие Америка може да направи доста, с цел да предложи разнообразни типове помощ, които към този момент демонстрират обещаващи резултати в други райони на света. Например Малайзия и Пакистан осъзнаха, че могат да се откажат от огромни китайски планове, които няма да им оказват помощ доста при основаването на работни места (тъй като Китай притегля най-вече своите служащи за осъществяване на планове по самодейността „ Пояс и път “), само че ще основат нуждата от заплащане на огромни задължения. Централизирана база данни която ще наблюдава сходни китайски дейности и ще оказва помощ на страните да пресмятат плюсовете и минусите за всяка препоръчана инвестиция преди сключване на контракти може да окаже забележителна помощ в битката с тази процедура на Китай.
Накратко, Съединени американски щати би трябвало да вземат участие. Те би трябвало да бъдат една от водещите страни в този район. Европейски Съюз и НАТО са значими като структури, които допълват американската дипломация. Новата администрация на Байдън би трябвало да признае Черно море като значим район, в който главният акцент би трябвало да бъде върху дипломацията и икономическото взаимоотношение.
Положителното е, че бъдещето на Черноморския район не би трябвало да бъде обвързвано с война. Военната поддръжка е значима, само че тя е единствено един от инструментите ни за ангажиране в този жизненоважен район. За да избегне отрицателното развиване, Америка би трябвало да работи дейно, да бъде търпелива и да не стопира да работи... в случай че желае да го направи и вземе решение, ще реализира триумфи. Време е да вземе решение.
 Генералният прокурор на Съединени американски щати напуща поста си засегнат Генералният прокурор на Съединени американски щати напуща поста си засегнат
Генералният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар подаде оставка, с което завърши мандатът на длъжностното лице, лоялно на президента Доналд Тръмп...
 
A за какво Тръмп през днешния ден съобщи, че е рано да се предава -
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР