Мнимият ветеринар от Лом, който стана известен миналата година с

...
Мнимият ветеринар от Лом, който стана известен миналата година с
Коментари Харесай

Осъдиха мнимия ветеринар от Лом, въртял далавери с негодни лекарства

Мнимият ветеринар от Лом, който стана прочут предходната година с далаверите си, бе наказан преди дни от районния съд в градчето, научи BulNews.bg. Делото против И.И. бе заведено, тъй като практикувал ветеринарно-медицинска активност, без нужната дееспособност. В правосъдната зала мъжът се призна за отговорен и подписа съглашение с държавното обвиняване. Така И.И. бе наказан на пробация за период от половин година.
Припомняме, че И.И. бе хванат от униформените на 4 юли предходната година след подаден сигнал от негови съграждани. Те алармирали, че 48-годишният мъж упражнява специалността на ветеринарен доктор, като също по този начин продава медикаменти, без да има съответната дееспособност и лиценз.
Незабавно била образувана група за инспекция на ветеринарната му аптека в града, като мястото било претърсено, а медикаментите конфискувани. При тараша униформените се натъкнали на разнообразни по тип лекарствени средства, като част от тях били с изминал период на валидност. Докторът не показал документи за осъществяваната от него активност и за това бил откаран в районното където да даде пояснения.
От документите по делото излиза наяве, че мъжът е със приблизително обучение и е бил осъждан за други свои прегрешения. Незаконната активност И.И. практикувал от 1 юли 2014 година до 4 юли предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР