Мнимият работодател, който обещавал на жертвите си заплата от 1500

...
Мнимият работодател, който обещавал на жертвите си заплата от 1500
Коментари Харесай

Измамата с надомна работа: Мнимият работодател е действал от 2012 г. досега


Мнимият шеф, който обещавал на жертвите си заплата от 1500 лв. за надомна работа, само че единствено в случай че изпратят в подмяна такса са материали, е работил от 2012 година до момента, оповестиха от пловдивската прокуратура.

Мъжът е съумял да ужили над 80 души. Измамата е доста простичка – той пуска публикация в обществените мрежи, за надомен труд по направа на детски играчки. Всеки искащ ще получи заплата към 1500 лв., само че единствено в случай че изпрати превод от 50 лева за материали за направа.

Петър Симов е един от излъганите. Той е с ТЕЛК и не може да работи всяка специалност, само че когато видял обявата се зарадвал, тъй като бил незает от две години.

„ Изпратих парите. Минаха няколко дни, телефонът на мъжа се изключи. Изчаках още няколко дни и подадох сигнал в полицията “, сподели Симов.

„ Схемата е доста простичка и ефикасна. Установили сме, че това лице от 2012 година насам главно се занимава с такива измами, като има и няколко документни закононарушения “, сподели Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.

По думите му измамниците все по-често прибягват до интернет, тъй като по този начин доближават до по-големи групи от хора.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР