Мнимият "доктор" Евгений Коцев от ромския квартал "Лозенец" в Стара

...
Мнимият "доктор" Евгений Коцев от ромския квартал "Лозенец" в Стара
Коментари Харесай

Осъден мним доктор агитира за Демократична България в ромска махала в Стара Загора

Мнимият "доктор " Евгений Коцев от ромския квартал "Лозенец " в Стара Загора пропагандира за “Демократична България” в махалата.

Скандалният Коцев пропагандира за шестия в листата на обединението Росен Богомилов, само че е участвал и на срещи с главните фигури в организацията, оповестява topnovini.bg. Името на Евгений Коцев нашумя откакто бе задържан през март 2011-а. Тогава негов "пациент " постъпи в Спешния център на Старозагорската болница в тежко положение, след предписано от подправения доктор лекуване. По време на следствието стана ясно, че Коцев се грижел повече от две години за стотици пациенти в "Лозенец ". Наел квартира в квартала, която обзавел като лекарски кабинет, отбелязва тогава вестник “Старозагорски новини”.

По времето, по което се е подвизавал като дипломирано здравно лице, Коцев не се тормозил да събира такси за прегледите. Срещу него бе повдигнато обвиняване за осъществяване на здравна активност без позволение. Малко по-късно бе наказан на 10 месеца отнемане от независимост условно за осъществяване на здравна активност, без да има подготовка за това. През 2009 година самозваният доктор е осъждан на пробация за същото действие.

За повторно Евгений Коцев бе задържан на 4 юли 2013 година при спецоперация на ОДМВР - Стара Загора, под управлението и надзора на Специализирана прокуратура дружно с тримата доктори от ТЕЛК 3-ти състав при МБАЛ "Проф. доктор Стоян Киркович " - Стара Загора, и секретарката на Комисията. На идващия ден против петимата бяха повдигнати обвинявания като участници в проведена незаконна група, основана за приемане на подкупи и сформиране на документи с погрешно наличие.

Тогава стана ясно, че документи за неработоспособност са били издавани на ромски деца, в това число здрави, против 50 до 300 лв. рушвет. По този метод на техните родители е била предоставяна опция да получават обществени помощи. В преносим компютър на Коцев са открити част от неистинските епикризи на здрави деца. По-късно той бе освободен с мярка "подписка ".

В края на 2013-а против Евгений Коцев са импортирани няколко каузи в Старозагорския областен съд с обвинявания по член 308, алинея 1 от Наказателния кодекс за сформиране на публични документи с погрешно наличие. Самозваният лекар пишел епикризи от името на лекари от МБАЛ "Проф. доктор Стоян Киркович ", които давал на ромски деца за явяване пред ТЕЛК.

В наши дни Евгений Коцев продължава да се изживява като ромски водач в старозагорския квартал “Лозенец”. Личният му профил пропагандира интензивно за кандидатурата на Росен Богомилов. На срещи Коцев изяснява по какъв начин да се попълни преференция в листата на “Демократична България”. В района се приказва, че присъединяване на Богомилов в листата не е инцидентно, защото посредством него обединяването сред ДСБ, “Да, България” и “Зелените” разчита на сериозен ромски избор.

Според простовете на профила на Евгений Коцев “братята РОМИ се събудиха”. До какъв резултат за “Демократична България” ще докара това - ще стане ясно след седмица, на европейските избори.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР