Мнимите търговци, които източват банкови карти, използвайки сайтове за онлайн

...
Мнимите търговци, които източват банкови карти, използвайки сайтове за онлайн
Коментари Харесай

ГДБОП: Мними търговци източват банкови карти чрез сайтове за онлайн обяви

Мнимите търговци, които източват банкови карти, употребявайки уеб сайтове за онлайн разгласи, са част от интернационална хакерска група.
Това демонстрират следствия на ГДБОП, където получават десетски сигнали от пострадали консуматори. Оказва се обаче, че до хакерите е съвсем невероятно да си стигне, защото откраднатите пари се препират през разнообразни незаконни групи и голям брой банкови преводи.
При опит за продаде бронята на автомобила си в един от най-големите уеб сайтове за безвъзмездни разгласи този консуматор попада в клопката на измамниците. Мнимият покупател се показва за жена и упорства ангажиментите да се вършат в чат на мобилно приложение. Купувачът настоятелно държи да заплати през онлайн система на известна куриерска компания.
,,Няма нищо мъчно. Изпращам ти линк и отиваш най-долу на екрана, натискаш бутона за приемане на пари и посочваш картата си за приемане на пари ".
Следват подробни указания по какъв начин работи системата на куриерската компания, където би трябвало да се вкарат данните на дебитната карта на продавача.
Накрая хората оставали излъгани с доста пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР