Мним социален работник измами възрастна жена с 7800 лв. в

...
Мним социален работник измами възрастна жена с 7800 лв. в
Коментари Харесай

Мним социален работник измами възрастна жена с 7800 лв. в Софийско

Мним обществен служащ измами стара жена с 7800 лева в Софийско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На 21 юли след сигнал за излъгана 84-годишна жителка на село Искрец. Според първичните данни старата жена била заговорена покрай дома ѝ от чужд мъж, който се показал за чиновник от „ обществени грижи “ и я убедил, че може да ѝ спомага за приемане на надбавка в размер на 500 лв. към пенсията ѝ.

За да попълнят „ нужните документи “ жертвата го поканила в дома си. Двамата се заговорили и мъжът я „ посъветвал “ в случай че има спестени пари да ѝ ги обмени в евро, тъй като от идващия ден спестяванията й няма да са в обращение.

Доверявайки се изцяло на казаното, дамата предала  7800 лв. с ангажимента в 8.30 часа на идващия ден да го чака на основния път в селото, с цел да си вземе обменените пари.

Едва откакто не се появил, тя схванала, че е попаднала в лъжливия капан и потърсила помощ в полицията. В хода на започнатото неотложно следствие криминалистите провели дейни оперативно-издирвателни дейности, вследствие на които достигнали до идентични закононарушения, осъществени по подобен сюжет на територията и на други области в страната.

След следствие екип събрал задоволително данни за самоличността на причинителя, като  63-годишният мъж е арестуван.

Изяснено е, че той е осъждан няколко пъти за умишлени закононарушения от общ темперамент и все още изтърпява ефикасна присъда „ отнемане от независимост “, като по време на реализиране на измамата е бил в отпуск с цел лекуване.

Пред проверяващите мъжът е направил цялостни признания за действието. Част от инкриминираната сума е открита и конфискувана по надлежния ред. Повдигнато му е обвиняване за закононарушение, осъществено при изискванията на рисков рецидив и с прокурорско разпореждане е задържан  за период до 72 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР