Млечната вана е един от естествените начини да запазите кожата

...
Млечната вана е един от естествените начини да запазите кожата
Коментари Харесай

Ето защо трябва да си правите по-често вана с мляко

Млечната вана е един от естествените способи да запазите кожата си млада и гладка. Още в древността този способ е бил употребен от царицата на Египет Клеопатра, както и от британската кралица Елизабет I и Елизабет Баварска, императрица „ Сиси “, в миналото считана за най-красивата жена в света. Ако не сте алергични към мляко, можете да опитате и тази натурална козметика.

Млечната вана има доста вариации, от които бихте могли да се възползвате предвид на точните резултати, от които имате потребност - вана с мляко и мед, с мляко и сол, с мляко и трици (може да се употребява като пилинг или маска за всеки вид кожа) или с мляко и бадеми (за суха и комбинирана кожа). В идващите редове ще обобщим аргументите, заради които е добре да си вършиме вана с мляко.
Какъв вид БАНИ да вършиме, в случай че имате проблеми или болежки в тялото
Още от дребни знаем, че кисненето във вода има разнообразни изгоди за здравето ни. Нашите баби са употребявали най-различни способи, билки и при...
Прочети повече
Как работи млякото върху кожата?

Хидрокси киселините и млечната киселина, съдържащи се в млякото, работят като ензимен пилинг: ексфолират и разтварят мъртвите кожни кафези. В резултат на това след къпане в мляко кожата е по-гладка, по-свежа, по-добре кръвоснабдена и еластична. В млякото има и мастни киселини: олеинова, фъстъчена и линолова. Те форсират регенерацията на епидермиса, подхранват кожата и я овлажняват. Млякото също е богат източник на минерали като калций, магнезий, натрий, калий и фосфор, както и на витамини A, D, E и витамин В комплекс.

Начин на подготвяне на ваната

Ще ви трябват към 2 литра мляко и 3-5 супени лъжици мед. Загрейте млякото в тенджера, отстранете го от котлона и прибавете към него мед. Разбъркайте, до момента в който се разтвори, след което го изсипете във ваната с топла вода (не гореща, тъй като млякото тежи!). Температурата на водата не би трябвало да надвишава 37 градуса С. Ваната би трябвало да продължи към 15-25 минути. След това тялото би трябвало да се изплакне щедро. Не използвайте друга козметика най-малко 4 до 8 часа. Някои хора прибавят още две супени лъжици зехтин и портокалова кора. Ако обичате релакса в най-голяма степен, можете да инвестирате и в комплект ароматизирани свещи (за предпочитане с мирис на мляко и мед). По този метод най-сетне можете да се почувствате като кралица!
Изсипете овесените ядки във ваната, с цел да си гарантирате прелестна кожа
Овесените ядки имат позитивен резултат върху кожата. Когато се употребяват, кожата става гладка, овлажнена, сърбежът се успокоява и доста...
Прочети повече
Млякото може да направи чудеса с косата, на която липсва искра, защото я подхранва и придава искра. То работи добре както извън, по този начин и от вътрешната страна. Ваните с мляко са най-хубави през лятото, когато кожата ни е зачервена и раздразнена след прекомерно дълго посещаване на плажа. Благодарение на него кожата става гладка и еластична. Млечната вана също успокоява раздразненията, а също по този начин овлажнява, тонизира, подхранва и стяга кожата.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР