Младо семейство от първомайското Брягово отглежда само стари сортове зеленчуци.

...
Младо семейство от първомайското Брягово отглежда само стари сортове зеленчуци.
Коментари Харесай

Младо семейство продава зеленчуците си онлайн

Младо семейство от първомайското Брягово отглежда единствено остарели сортове зеленчуци. 36-годишният Александър Вачев и Мириам Кожа на 29 от няколко години са избрали живота на село. Идват от града, но това не им пречи да се оправят чудесно в градината, описват хората от Брягово. Отглеждат всичко на лехи и оттова идва и името на стопанството им " Фиданото ".

Така се споделя и Facebook страницата им, на която младото семейство демонстрира какво е произвело в градината си. Готовата продукция показват на фермерски пазар в Пловдив. Приемат се поръчки за кошници и през уеб страницата или Facebook. За живеещите отвън Пловдив продуктите се изпращат по куриерска компания. Кошниците им са в два размера и са цялостни с най-хубавото от градината съгласно сезона. Съществува и абонамент.

" Ние сме ведри запалянковци, решили да заживеят на село, където да отглеждат зеленчуци и други хрумвания. Стараем се посредством намесата си да съхраняваме Земята, а не да похабяваме нейните дадености. Смеем да твърдим, че зеленчуците ни са вкусни, тъй като ги берем броени часове преди да ви ги доставим. " Фиданото " е малко фамилно и без значение стопанство. Поради това пазарните връзки получават по-човешки темперамент, а " клиентите " се трансформират в наши другари, които ядат това, което и ние ядем ", декларират запалянковците.

И изясняват, че кошниците им са въодушевени от образци по целия свят като „ тейкей “ в Япония, CSA в англоезичните страни, AMAP във Франция, Solidarische Landwirtschaft в Германия, GAS в Италия. Зад тях стои едно ново виждане за връзката сред производители и консуматори. Те подсигуряват на клиентите постоянно прясна храна с обезпечен генезис и качество без използването на изкуствени пестициди и торове. А и потребителите имат опция да познават персонално производителите.

И прецизират, че не на последно място, избирайки този модел на извършване на покупки, всеки консуматор поддържа и дава опция за битие на едно малко стопанство от село.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР