Младият директор на държавната мандра Ел Би Булгарикум“ Никола Маринов

...
Младият директор на държавната мандра Ел Би Булгарикум“ Никола Маринов
Коментари Харесай

Случаят „Ел Би Булгарикум“ не само е срамен, а и скандален


Младият шеф на държавната мандра „ Ел Би Булгарикум “ Никола Маринов стартира да продава на ниска цена сирене и кашкавал и бе уволнен.

 

Макар да има единствено десетина магазина в столицата, народът бързо научи за евтинията и се юрна натам. Медиите също означиха протичащото се, което докара до уволнението на Маринов от икономическия министър Никола Стоянов. Причината за уволнението му бе, че не играе по разпоредбите и пречи на комерсията. Казано с други думи – набута се в най-невралгичната територия – ценовата.

 



Покрай „ хранителната задача “ неголямата мандра свърши потребна работа за стопанския ни живот, трансформирайки се в лакмус и изкарвайки сенчестите страни. Показа и по какъв начин се движат схемите – по някаква неуместна логичност. Цената на нашенското саламурено сирене надвиши даже тази на френското сирене Рокфор и италианската горгонзола, а кашкавалът към този момент е тройно по-скъп от месото.

 

Разбира се спекулацията втрещи обществото и икономистите наплюнчиха моливите да я обяснят – сила, превоз, рецесия, инфлация, войната в Украйна и всевъзможните макроикономически и геополитически аргументи. Само дето не показаха лунните петна. А повода била на една ръка от нас – в министерските и комитетските канцеларии.

 

Именно уволненият Маринов обясни, че от фермата до магазина млечните артикули нарастват с не по-малко от 80%.  Разбира се инфлацията я има, само че тя надалеч не е галопираща, каквато я раздрънкват всевъзможните национални подмазвачи и събирачи на благосклонности.

 

Истината е, че сагата в „ Ел Би Булгарикум “ е типична за всяко наше дружество и в този ред на мисли може да им е от изгода.

Оказва се, че ограниченията са чиста проба симулация или леко гъделичкане с перце, на които комерсиалните босове се хилят и си пият кафето.

 

В един миг назначеният с подписа на икономическото министерство шеф на „ Ел Би Булгарикум “, се оказва неуместен и несъмнено му скроиха шапка, назначавайки му „ супервайзър “, който разумно се оказва приближен човек на „ шапкаря “ и почва да наднича и да написа отчети.

 

Посредством устни заповеди, писма, мейли и приложени предложения, Маринов бива заставен да купи мляко от маджарски производител. В същото време цената се оказва по-висока от тази на нашите млекари. На всичкото от горната страна осъществената нарочна лабораторна проба потвърждава, че суровината е под стандарта. Резолира с едно „ не “ и по този начин си печели „ благосклонностите “ на принципалите. Те обаче не стоят мирни и не престават да го натискат да купи изсъхнало мляко – още веднъж вносно, което също отхвърля, тъй като не употребява такава суровина.

 

Така бива упрекнат в производството на 60 тона фалшив кашкавал. Според шефа на ДКК продуктът не става даже за подарък.

Според Маринов тази оценка е тежка провокация – далавера със здравни причини, репутационна вреда, причина за банкрут на предприятието, както и прикрит блян към приватизация.

 

Тъй като въпросът е комплициран се чака да продължи в правосъдната зала.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР