Младите шофьори трябва да се учат да шофират всеки ден

...
Младите шофьори трябва да се учат да шофират всеки ден
Коментари Харесай

Терзийски съветва младите шофьори да карат отговорно

Младите водачи би трябвало да се учат да карат всеки ден и да карат с отговорност . Такъв зов насочи шефът на Главна дирекция " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски по време на формалното разкриване на финалното съревнование " Най-добър млад водач на България 2019 година ".

По думите му присъединяване във финалния стадий на надпреварата за най-хубав млад водач не значи, че младите стават най-хубавите водачи, а в противен случай - би трябвало да продължат да се учат по какъв начин да карат всеки един и да карат с отговорност.

На собствен ред ръководителят на Агенцията по пътна сигурност Малина Крумова разяснява, че младите водачи би трябвало да бъдат окуражени да се усъвършенстват, когато карат, да пазят себе си и фамилията си на пътя. По думите й би трябвало да се направи, тъй че пътищата да бъдат по-безопасни и всички ние да опазим живота си.

Крумова прикани младежите, които един ден ще станат родители, да предадат знанията и уменията си по пътна сигурност и на децата си.

" Всички ние сме виновни на пътя и би трябвало да толерираме участниците в придвижването, тъй като всички на пътя имат право да бъдат там и ние би трябвало да бъдем виновни към тяхното държание ", уточни някогашният зам.-министър на районното развиване и благоустройството.

Тя акцентира, че добър водач не се става по рождение, а по образование.

От своя страна претендентът от ГЕРБ за евродепутат Андрей Новаков прикани младите водачи да трансфорат автомобила в продължение на себе си и да знаят, че каквото и да се случва с самостоятелните коли, индивидът постоянно ще бъде на централно място.

Новаков посочи, че постоянно уменията на водачите имат значение по какъв начин ще дойдат там, закъдето са тръгнали.

Водещите и модераторите на събитието обявиха, че всички млади участници до 26-годишна възраст могат да вземат участие в самодейността " Най-добър млад водач ", която има за цел поощряване на пътната сигурност.

Кампанията започва с научен изпит, а най-хубавите 30 се класират за практическия изпит. Участниците би трябвало да имат най-малко 5-годишен стаж зад кормилото и да нямат влезнали в действие наказателни постановления или фишове.

Класиралите се има за цел да преминат през хлъзгав сектор от пътя с износени гуми, промяна на гуми, оказване на първа помощ и паркиране. Младите водачи би трябвало да покажат познания и умения за безвредно шофиране, както и реакции при положение на автомобилна злополука.

Голямата премия за най-хубавият млад водач е една година гратис шофиране на чисто нов автомобил . За смелите млади водачи, достигнали до финала могат да получат още доста вълнуващи награди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР