Младите хора, създали групата „Доброволно чистене - Велико Търново, бяха

...
Младите хора, създали групата „Доброволно чистене - Велико Търново, бяха
Коментари Харесай

Ентусиастите от „Доброволно чистене – Велико Търново“ бяха отличени с плакет от инициативата „Добрият пример“

Младите хора, основали групата „ Доброволно почистване - Велико Търново ", бяха удостоени с плакет от акцията „ Добрият образец " на bТВ. Те получиха оценката поради своя неотклонен труд по разчистване на остарялата столица. Ентусиастите към този момент три години провеждат събития за очистване на сметища в общината, на които съумяват да привлекат десетки хора. Всеки път оборките приключват с голям брой цялостни със боклук чували.
Групата среща поддръжката на Община Велико Търново, която постоянно обезпечава ръкавици и превозване на събраните отпадъци.

Сред най-успешните акции на „ Доброволно почистване - Велико Търново " са в региона на брега на река Янтра в кв. „ Асенов ", към студентските общежития на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ", междублоковото пространство в квартал „ Бузлуджа " и така нататък

Понякога се случва доброволците да провеждат наново събития за оборка на място, което към този момент са били почистили преди време. Пример за това е секторът към региона на някогашната фабрика „ Мавриков ", където са провеждали оборки през 2017, 2018 и 2020 година

За да накарат хората да се замислят за вредата, която нанасят на околната среда, природозащитниците слагат табели след акциите с апел: „ Моля, не замърсявайте ".

Ентусиастите се борят и за повече зеленина в общината. Те са се включвали в разнообразни акции за залесяване, като една от най-мащабните бе в двора на кучешкия подслон в село Шемшево. Там засадиха близо 200 фиданки, обезпечени от Гората.бг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР