Младите хора са по-честите потребители на фалшиви продукти, като използват

...
Младите хора са по-честите потребители на фалшиви продукти, като използват
Коментари Харесай

В Евросъюза българите купуват най-много ментета

Младите хора са по-честите консуматори на подправени артикули, като употребяват за опрощение високите цени на истинските артикули. А в България равнищата на такова държание са по-високи от междинното за Европейски Съюз, сочи ново изследване по отношение на усещанията на жителите по отношение на интелектуалната благосъстоятелност, оповестено от Службата за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO). Сред всички консуматори в Европа българските са най-склонни да купуват подправени артикули - 24% у нас по отношение на приблизително 13% в Европейски Съюз. Съзнателното пазаруване на имитации е високо също в Испания (20%), Ирландия (19%), Люксембург (19%) и Румъния (18%), до момента в който най-ниско е равнището му във Финландия - единствено 8%.

Според данните от изследването половината от младежите на Стария континент биха закупили подправени артикули. Всеки осми респондент пък признава, че в последната година умишлено е купувал подправени артикули като облекла обувки, чанти, парфюми.

Наблюдава се и и друга наклонност - 39% от европейците не могат да преценяват дали стоката, която са купили, е подправена или същинска. Един от изводите на проучването е, че до момента в който европейците стават все по-предпазливи към фалшификатите и противозаконното наличие, то цената остава решителен фактор, защото тази на фалшификатите е по-приемлива за младите консуматори.

В проучването не са заложени съответни въпроси за аргументите за пазаруване на имитации, само че е наранена тематиката по кое време е задоволително това да се случва. Освен цената от EUIPO извеждат като фактор и дали съответният артикул е наличен в дадена страна. Възрастта също играе роля - най-честите консуматори на подправени артикули са на възраст сред 15 и 24 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР