Младите хора на България са призвани да изметат невежеството и

...
Младите хора на България са призвани да изметат невежеството и
Коментари Харесай

Президентът връчи приз Студент на годината

" Младите хора на България са призвани да изметат незнанието и лъжата от публичния живот и да изградят морално и почтено общество ", това сподели президентът Румен Радев по време на церемонията по връчване на националния приз " Студент на годината ", която се организира под патронажа на президента в Университета за национално и международно стопанство, осведоми прессекретариатът на президента.

Събитието, проведено от Националното посланичество на студентските препоръки в България, отличи най-активните студенти през 2022 година в 15 посоки в разнообразни области на науката, изкуството и спорта. Голямата премия бе връчена от президента на курсанта от Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " Радина Бодурова със специализация " Ръководител на въздушното придвижване ".

" Дръжте високо равнището на националните ни упоритости ", прикани президентът студентите и ги посъветва да не се помиряват с несправедливостта, корупцията и безхаберието, които раждат безизходност. Държавният глава подсети, че точно безнадеждността е прокудила стотици хиляди младежи надалеч от България в годините на прехода.

" Мнозина се помириха и одобриха безизходицата като национална орис, само че вие сте друго потомство и пред вас има доста нови благоприятни условия и хоризонти – чакам да приемете вашата поколенческа задача да отхвърлите фатализма и да отстоявате справедливостта и напредъка ", съобщи президентът Румен Радев. Той означи, че и по света, и в България студентите постоянно са били съвестта на нацията.

" Борете се за вашите фантазии, бъдете сериозни и непримирими, когато става дума за полезности и родно място ", посъветва студентите президентът и изрази убеденост, че те ще продължат с университетските си достижения по пътя на науката, знанията и градежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР