"Младите хора имат различни нагласи в различни възрасти. Когато виждаме,

...
"Младите хора имат различни нагласи в различни възрасти. Когато виждаме,
Коментари Харесай

Реалността на пазара на труда: Глад за млади кадри

"Младите хора имат разнообразни настройки в разнообразни възрасти. Когато виждаме, че се ориентират към "Право " и "Психология ", това е обвързвано с несигурността, която всички виждаме след пандемията. Когато си минал през "Право ", можеш да се пренасочиш съгласно обстановката на пазара и това, което се търси, тъй като си основал пиедестал, над който можеш да надграждаш. "Право "-то е несъмнено, защото няма по какъв начин тези неща и това, което е същината му, да се преустановят ", съобщи ръководителят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.
Експертът уточни, че избора на "Психология " и работата с човешки запаси ще бъде едно от главните посоки във всеки един бизнес и добави, че би трябвало да свикнем с това, че хората могат да се преквалифицират.
"В момента медицинските специалности са много горещи, само че за жалост не знам до каква степен българските студенти се насочват към тях. Това е една сфера в развиването, която ще бъде много настояща ", сподели още Василева.
Председателят на БКЗ изясни, че боравим с една нова генерация - нет генерация, алфа генерация, която е уверена с технологиите и се стреми към автономия, само че е привързана към семейство и другари, обожава да работи в колектив.
"Това ще тласне тази генерация към предприемачество или това хората да основават бизнес или компанията, в която желаят да се развиват. Ще имаме доста повече компании - те могат да бъдат от един човек и той да работи в областта на услугите. Тази генерация е обвързана доста с приятелите, имат извънреден нетуърк, който да им оказва помощ в активността - ще бъдат доста потребни на бизнеса ", безапелационна е Василева.
Тя добави, че за никого не е загадка, че в България имаме застаряващо население и се усеща апетит на фрагменти.
"Тук са забавни два въпроса - дали ще може просветителната система да приготви фрагментите, които са нужни и дали ще може да приготви това население, което е минало през образования, които не са съответни за пазара на труда ", посочи Василева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР