Младите гласуват срещу системните партииTempora mutantur, et nos mutamur in

...
Младите гласуват срещу системните партииTempora mutantur, et nos mutamur in
Коментари Харесай

Германия: Местните избори са симптом на сериозно заболяване

Младите гласоподават против систематичните партии

Tempora mutantur, et nos mutamur in illis, споделиха философите от Древен Рим, времената се трансформират и ние се променяме с тях. Това е неизбежно, само че не всяка смяна е за положително и от време на време би трябвало да се върнете първоначално, с цел да поправите грешките от близкото минало. Това си е като самобитен резултат на махалото.

Преди време немският таблоид Bild напомни лично социологическо изследване, извършено през извънредно далечната 1968 година, тъкмо в разгара на студентските безредици в Европа и цветната гражданска война в Чехия, останала в историята под името „ Пражка пролет “...

Така че, съгласно изследването, западногерманците ( Bild не е провел изследване в Германска демократична република по явни причини) са имали внезапно отрицателно отношение към дългата коса при мъжете (50% против), женските мини поли, които просто стават съвременни по това време (почти 50% против), къдрене на косата (почти всички респонденти са против), дами, носещи панталони или костюм с панталони (16% против), пушене на улицата (50% против) и флирт по време на шофиране (50% против), каквото и да значи това.

Оттогава пушенето е неразрешено като цяло на всички публични места (и това е по-скоро плюс, в сравнение с минус), стопираха да обръщат внимание на миниполите, дамските панталони и странните прически на хората от двете (или колкото пола има от тях на Запада в наши дни?) толкоз доста, че някои политици (бившият английски министър председател Борис Джонсън) като цяло направиха неналичието на главен жанр техен присъщ жанр... И единствено с „ автомобилния флирт “ обстановката към момента остава неразбираема - съществува ли или не, и в случай че го има, какъв брой публикувано е това събитие?

Всичко това, несъмнено, до известна степен е „ смешка “. Не, анкетата, несъмнено, е действителна и отговорите на нея бяха дадени много искрено. Проблемът е какъв брой значими могат да се нарекат всички тези тематики, изключително в нашето бурно време.

И въпреки всичко във всичко това може да се наблюдава един значим индикатор. По един или различен метод консервативните настроения бяха много мощни в немското общество в края на 60-те години. Настроения, които под натиска на „ революционните “ трендове оттатък океана в последна сметка се изгубиха, трансформирайки Германия в по-свободна страна, биха споделили някои, и по-малко прилична страна, както считат други.

Нещо повече, това користолюбие, пристрастието към лявото стигна толкоз надалеч през последните повече от половин век, че и в двете елементи на Германия публичната потребност да се върнем малко обратно стартира ясно да нараства.

Точно по този начин съгласно мен могат да се поясняват резултатите от последните провинциални избори в Германия.

Още след първия потрес от провалянето на главните парламентарни партии на вота в Тюрингия при започване на септември списание Spiegel се заинтересува от въпроса кои тъкмо са хората, които всеобщо са дали своят вот за опозиционната Алтернатива за Германия (AfD) и Съюза на Сара Вагенкнехт (BSW))?

Със сигурност, несъмнено има и „ недобити ” фенове на Германска демократична република, носталгични по социалистическото минало.

И с цел да схванат допустимо най-подробно по какъв начин стана по този начин, че AfD завоюва болшинство в тази федерална провинция, публицистите на изданието отидоха в изборния регион Алтенбург, където Алтернатива получи цели 41%, до дребното градче Розиц, където AfD има безусловно фантастични резултати от 51,2% от гласовете.

„ написа Spiegel.

И представете си изненадата им, когато научиха, че множеството от тези, които направиха това, гласоподават за първи път в живота си, т.е. локалните младежи, гласоподаваха против всички систематични партии, показани в Бундестага. Младите хора като тези, които носеха дълги прически и къси поли през 1968 година, не се интересуваха от мнението на консервативните родители и изискваха незабавни политически промени в името на обществената правдивост.

Неслучайно нарекох изборите в Германия избор против систематичните партии. Това в действителност беше един тип плебисцит, национален референдум против съществуващата система като такава. Репутацията на протестното гласоподаване беше доказана от резултатите от вчерашните избори в Бранденбург, вследствие на които половината от местата в Ландтага бяха извоювани от AfD с 29,23% и партията на Сара Вагенкнехт - 13,48%. 44 места от 88 са за двете политически сили.

Освен това има една забавна детайлност: социалдемократите (SPD), които в последна сметка завоюваха (благодарение на харизмата на локалния министър председател Дитмар Войдке и макар омразата към Шолц) - 30,89% - получиха гласовете най-вече от поданици на югозапада, богати региони, нещо като „ нова Рига “ в обстановката с Москва. И това съпоставяне е напълно подходящо в смисъл, че Бранденбург, в чийто център се намира Берлин, е „ Московска област “ на Федерална република Германия.

Какво значи всичко това? Че Германия е болна. Фактът, че политическите сили, които дълги години чинно следваха настоящия „ напредничав дневен ред “ и директните указания на вашингтонския хегемон, доведоха страната в случай че не до хаоса, то сигурно до най-дълбоката икономическа и като разследване, политическа рецесия, резултатът от която може да докара до парламентарна рецесия, когато резултатите от идните избори за Бундестаг през есента на 2025 година няма да разрешат на никоя от политическите сили да образува устойчиво болшинство.

И тогава Германия ще остане без държавно управление. И тя ще бъде принудена да позволява всевъзможни проблеми, прекарвайки доста време в безплодни разногласия и разправии, което в актуалната обстановка както в Германия, по този начин и в света заплашва с колапс немската политическа система.

И в случай че си спомним, че Европейският съюз към момента значително лежи „ на немските рамене “, елементарно е да се допусна, че немската рецесия напълно елементарно ще прерасне в общоевропейска. И тогава, ето, един от стълбовете на актуалния западен свят може да се срути.

И всичко това, тъй като някой се е намесил прекалено много в политиката, разчитайки на актуалните технологии за надзор на всеобщото схващане. И това трябваше да се случи, те внезапно започнаха да работят погрешно и махалото се завъртя в противоположната посока.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3138Д-р Бисер Банчев: Никога двустранните връзки на Балканите не са единствено двустранниАлтернативен Поглед3959Д-р Бисер Банчев: Докато напрежението в Близкия изтокне се уталожи, на Балканите няма да има сериозен конфликтАлтернативен Поглед33315Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!Алтернативен Поглед22696Проф. Людмил Георгиев за обезчовечаването на човекаАлтернативен Поглед141740Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед875131Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед227007Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед191412Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван БеларусАлтернативен Поглед150779 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР